Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bernard v jednom ohni. Lotyši vyrovnali třetí nejvyšší počet střel v historii MS

Téměř hrdinský příběh se dá napsat na mistrovství světa i v méně sledovaném zápase. Utkání Lotyšska s Itálií nebude památné kvůli výsledku 3:0 pro favorita z Pobaltí, ale díky výjimečnému výkonu gólmana Andrease Bernarda, který zneškodnil 62 střel. Lotyši vyrovnali se 65 pokusy třetí nejvyšší počet ran v historii MS.

Andreas Bernard předvedl v duelu s Lotyšskem neuvěřitelný výkon
zdroj: Reuters

Kanaďané stejné množství střel vyslali 2. května 2008 proti Slovinsku (5:1). Maximum je však ještě někde jinde. Zámořská velmoc drží i absolutní rekord se 114 střelami z 15. března 1950 proti Belgii (33:0).

Bernard se nestačil divit, jak moc zaměstnaný je. Chvílemi už téměř nevydržel na nohou a chytal v pokleku. "Viděl jsem po druhé třetině, že už na mě šlo padesát střel. Říkal jsem si: 'Můj bože! Soustřeď se na každou další a nestarej se, jestli jich bude 70 nebo 80.' Tým mi pomohl a v poslední třetině už jich tolik nebylo," prohlásil Bernard.

Italský gólman propustil jen dvě z 64 střel. Hokejisté z Apeninského poloostrova sehráli v závěrečném dějství s Lotyši nejvyrovnanější pasáž a gól dostali až 56 sekund před koncem, kdy zamířil při power-play do prázdné branky Blugers.

"Seděli jsme na lavičce a bavili se se spoluhráči, že je to poprvé, kdy měl náš tým takové množství střel. Ale je to šok. Nikdy bych nevěřil, že to je třetí místo," podotkl lotyšský obránce Arturs Kulda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články