Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bartošák si z chyby těžkou hlavu nedělal. Všichni se za mě postavili, těšilo ho

Ukázal, že jedna velká chyba ho nerozhodí. Naopak. I když Patrik Bartošák pomohl Němcům k vyrovnání, ve zbytku čtvrtfinálového duelu předváděl skvělé zákroky a i díky němu reprezentace nakonec prošla mezi nejlepší čtyři. Český gólman uznal, že do pohody mu pomohlo, že se spoluhráči stojí za sebou.

Patrik Bartošák slaví výhru s Filipem Hronkem
zdroj: REUTERS autor: Vasily Fedosenko

Bartošákovi se vstřebávala chyba výrazně lépe s ohledem na konečný výsledek 5:1. V případě vyřazení by se zapomínala o poznání hůře. "Chyby se stávají, člověk nějaké udělá, ale jsem rád, že se všichni postavili za mě. Je to týmový sport, proto si to zaváhání nebudu vyčítat," řekl Bartošák.

Šestadvacetiletému gólmanovi, jenž si vybudoval pozici týmové jedničky v turnaji, se nepovedla ve 38. minutě rozehrávka za brankou. Nepostřehl Frederika Tiffelse a z bekhendu mu nechtěně nahrál. Tiffels okamžitě našel mezi kruhy spoluhráče Franka Mauera, Bartošák se sice dokázal bleskově vrátit, jenže nestihl zaujmout ideální postavení.

"Zůstal jsem v pohybu dopředu. Nezabrzdil jsem, jak jsem potřeboval, a ten zákrok byl rozhozený. Za normální situace bych udělal běžný rozklek. On to dostal mezi kruhy, ale vystřelil mi mezi ruce. Tam dnes brankář nesmí dostávat góly, protože je to chyba," nezastíral Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Německo

Dobře věděl, že chyboval, přesto pro něho nebylo obtížné se plně zkoncentrovat na další průběh zápasu. "Naopak to bylo lehké. Nemůžu v takovém zápase přemýšlet, jestli jsem udělal chybu. Proto se za sebe postavíme. Jsme jeden tým. Celou dobu jsme si věřili, byli jsme lepším mužstvem, které si zaslouží vyhrát," prohlásil Bartošák.

Celkem se pod výhru podepsal 21 zákroky. Ten, který byl nejvíce vidět, předvedl už v první třetině za bezbrankového stavu, kdy na něho uháněl Leon Draisaitl, hlavní ofenzivní zbraň Němců.

"Věděl jsem, že na mě jede on, ale ta střela mu úplně nesedla, myslím, že to asi chtěl poslat jinak. Střílel mezi nohy a já to zavřel. Když můžu, kluky podržím. A ve chvíli, kdy udělám chybu, podrží oni mě," komentoval Bartošák důležitý minisouboj s druhým nejlepším střelcem základní části NHL této sezony.

I díky tomu, že byl úspěšnější než německý ostrostřelec, se mohou svěřenci kouče Miloše Říhy těšit na semifinálovou bitvu s Kanadou. "Těším se, ať by to bylo proti komukoli. Až na tu chvilku, kdy jsme dostali gól, jsme byli lepší. Ale naše práce nekončí, musíme se do toho dostat zpátky, potrénovat a neusnout na vavřínech," konstatoval Bartošák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články