Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

USA ve čtvrtfinále? Vybírat si soupeře nemá vůbec cenu, říká Krejčí

Základní skupiny pomalu skončily, soupeř českého týmu pro čtvrtfinále je znám. Američané ale hvězdy Bostonu Davida Krejčího a Davida Pastrňáka nikterak nestraší. Útočníci s bohatými zkušenostmi ze zámoří pomohli reprezentaci v klíčových momentech v zápasu proti Rusku i proti papírově slabším protivníkům. Bilance 4+1, respektive 1+5 mluví za vše. Souhra s Dmitrijem Jaškinem oběma vyhovuje.

David Pastrňák (vlevo) se raduje s Davidem Krejčím
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Vybírat si soupeře nemá vůbec cenu. Když chceme vyhrát, musíme porazit pár dobrých soupeřů. Turnaj nám prakticky začíná ve čtvrtek," prohlásil Krejčí.

Zatímco na šampionátu před rokem si připsal sedm bodů, pověst střelce Pastrňák nepotvrdil, dal jediný gól. Teď už má na kontě čtyři. "Možná víc střílím, jsem víc přímočarý. Pomůže, když dáte hned v prvním zápase gól. Cítil jsem se dobře celou sezonu a jsem rád, že se mi zatím daří," podotkl Pastrňák.

Jejich souhra zatím národnímu týmu velmi pomáhá. Přehled, cit, obratnost, hokejové myšlení. K tomu mají k sobě Jaškina, který se bije v předbrankovém prostoru. "Snažíme se v kabině i na střídačce hodně mluvit, abychom věděli, co od sebe můžeme čekat. On má trošku jinou roli než my dva. Chodí do brány a bojuje puky kolem ní. Pořád se tam motá a snažíme se ho taky najít. Maká pro tým a daří se mu," popsal Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí a Pastrňák o souhře na MS

Po dlouhé cestě z Bostonu Krejčí s Pastrňákem přijeli, viděli a naskočili na led, kde stačili rozhodnout těžký duel s Ruskem. Poté byli u třech výher českého týmu, z nichž ta poslední proti Rakousku (4:3) vyzněla tak trochu do ztracena. Ale k větším problémům nedošlo, k čemuž přispěl faktor prvního vstřeleného gólu.

"Nedáte soupeři dýchnout. První gól je důležitý a naštěstí jsme ho pokaždé dali. Navíc tu není tolik lidí a atmosféra je slabší. Jsou to rozhodně náročné zápasy," zdůraznil Pastrňák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články