Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Slováci si možná vezmou příklad z Dánska. Odehrají domácí MS v Košicích?

Dánský hokejový svaz před domácím mistrovstvím světa překvapil, když se dobrovolně přesunul do skupiny hrané v menší hale v Herningu. Napodobit Dány se ale zřejmě chystají i pořadatelé následujícího šampionátu. Slováci vážně uvažují, že by základní skupinu odehráli v hale v Košicích.

Zimní stadion Ondreje Nepely
zdroj: ČTK autor: Jan Koller

Podle informací slovenského Denníku Šport se jedná o téměř hotovou záležitost. Národní tým by odehrál v metropoli východního Slovenska základní skupinu a do Bratislavy by se přesunul až v případě postupu do čtvrtfinále.

Záměr slovenského hokejového svazu budí rozpaky. Steel Aréna má kapacitu pouze 8300 míst a zdaleka neposkytuje takový komfort jako desetitisícový Stadion Ondreje Nepely. Domácí tým hrál na mistrovství světa v menší hale naposledy před dvaceti lety.

Záměr Dánů měl své opodstatnění v tom, že Herning je přirozeným centrem dánského hokeje, místní klub vychoval řadu reprezentantů a v jinak nepříliš hokejové zemi je zde také největší fanouškovská základna. I Jyske Bank Boxen má navíc větší kapacitu než bratislavská hala.

Slováci se naopak podle kritiků částečně vzdávají výhody domácího prostředí. Přesun do Bratislavy na vyřazovací boje je navíc ze sportovního hlediska značně nejistý, do čtvrtfinále se slovenský výběr probojoval naposledy v roce 2013 a i letos má spíše teoretickou naději.

Definitivní rozhodnutí by organizátoři slovenského MS měli prezentovat po skončení probíhajícího šampinátu. Základní informace by ale měli odtajnit už v tomto týdnu na kongresu Mezinárodní hokejové federace v Kodani.

Zdroj
Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články