Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Prohra a konec. Plekanec se po vyřazení od USA rozloučil s reprezentací

Čtvrtfinále letošního mistrovství světa, v němž Češi prohráli 2:3 s USA, bude posledním zápasem, který v reprezentaci odehrál Tomáš Plekanec. Zkušený útočník po jeho konci prohlásil, že už za národní tým nastupovat nebude. Řekl to České televizi.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Plekanec dostal v rozhovoru po utkání dotaz, zda přijede pomoci národnímu týmu na šampionát i za rok, když bude mít možnost. "Já už ne, tohle byl poslední," odpověděl útočník, který tuto sezonu NHL dohrával v Torontu Maple Leafs, kam byl vyměněn z Montrealu, kde předtím strávil celou kariéru v NHL.

Brzký konec v play-off MS ho mrzel. "Je to samozřejmě škoda. Když jsme to stáhli na těch 2:2, tak jsem věřil, že vítězný gól dáme. Škoda... Ale mám za sebou krásné mistrovství, nejen tohle, ale i ty ostatní, včetně těch medailových. A s tím i spoustu krásných zážitků," uvedl Plekanec. "Šancí jsme měli dost, ale bohužel se nepovedlo," dodal.

Čechům se vůbec nevydařil začátek, už ve 13. minutě prohrávali 0:2. "My jsme byli možná na začátku zakřiknutí a báli se hrát. Nezdálo se mi, že by na nás nějak vlítli, ale dali dva góly vlastně z ničeho. První byl jeden hráč do tří, při druhém jsme měli hráče zpátky...

Je nám líto, video expirovalo.
Plekanec: Za rok už nedorazím. Byla to moje poslední reprezentační akce

Jsou to takové ty detaily, rychlejší přistupování v obraně, v tom jsou oni lepší než my," připustil Plekanec. "Je to samozřejmě škoda. Mohli jsme vyhrát, ale bohužel to nevyšlo," litoval Plekanec ztraceného duelu. Sám měl velkou šanci zkraje druhého dějství ještě za stavu 0:2. "Chtěl jsem střílet, ale zastavilo se mi to tam," vysvětlil Plekanec. 

Kladenský rodák se tak po juniorském světovém titulu z roku 2001 už nedočká toho seniorského. Za jedenáct šampionátů získal Plekanec jednou stříbro (2006) a dvakrát bronz (2011 a 2012).

Během působení v NHL, kde oblékal dres Canadiens stabilně od sezony 2005/06, si ceněný centr s výbornou defenzivní hrou připsal v základní části 998 utkání a 607 bodů za 232 gólů a 375 asistencí. V 94 bitvách play-off přidal 53 bodů díky 18 trefám a 35 nahrávkám.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články