Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Pastrňák s Krejčím přijedou na MS, prošli lékařskou prohlídkou

Velkých posil z NHL se dočká hokejová reprezentace na světovém šampionátu v Dánsku. Podle očekávání prošli úspěšně lékařskou prohlídkou v Bostonu útočníci David Krejčí a David Pastrňák, jejichž tým byl vyřazen z bojů o Stanley Cup. Informaci potvrdil trenér českého týmu Josef Jandač. 

David Pastrňák
zdroj: ČTK

"Přijedou," potvrdil Jandač, přestože podle původních zprávy měli mít oba výstupní prohlídky až ve středu. Zároveň vysvětlil, proč už soupisku rozšířil na pozici osmého obránce Jakub Krejčík. "Čekali jsme na stav (zraněného) Nečase a na Boston. Tím, že kluci přijedou, jsme se rozhodli na nic nečekat."

Stavitelé národního týmu se snažili k Pastrňákovi a Krejčímu získat ještě ofenzivní eso Jakuba Voráčka z Philadelphie, který se původně omluvil. "Byli jsme ještě v nějakém kontaktu s Kubou Voráčkem, protože jsme chtěli postavit první lajnu s ním, Pastrňákem a Krejčím. Kuba ale nakonec říkal, že ne," vysvětlil Jandač, že byla ve hře soupiska s 15 útočníky a sedmi beky.

Hvězdy Bruins tak zaplní poslední dvě volná místa na české soupisce určená pro hráče v poli. Je tak jasné, že si na turnaji nezahrají forvardi Robin Hanzl, Martin Kaut a David Šťastný, kteří se až dosud s týmem v dánské metropoli připravovali.

Jednadvacetiletý Pastrňák, který je třetí v produktivitě play-off NHL s 20 body z 12 utkání, může navázat na účasti na minulých dvou mistrovstvích světa i na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu. O jedenáct let starší Krejčí naposledy reprezentoval na olympijských hrách v Soči 2014. Pod pěti kruhy hrál i o čtyři roky dříve ve Vancouveru a na MS se představil dosud jen v letech 2008 a 2012, přičemž před šesti roky získal bronz.

Před úterním zápasem se Švýcarskem trenérský štáb v čele s Jandačem na soupisku doplnil osmého obránce Jakuba Krejčíka, který už zasáhl do utkání. Na zapsání tak bude čekat už jen třetí brankář Dominik Hrachovina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články