Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Měli jsme dobrý start, pak přišel pokles nasazení, uvedl Prospal

Fanoušci si zajisté přáli vyšší rozdíl ve skóre v duelu proti outsiderovi, touha ale zůstala nevyslyšena. Čeští reprezentanti sice porazili Bělorusko 3:0, ale po úvodní perfektní třetině přišlo ze strany národního týmu uspokojení, což potvrdil i asistent trenéra Václav Prospal. Problémy pak způsobilo i odstoupení Andreje Nestrašila, který se zranil hned na začátku utkání.

Asistent trenéra Václav Prospal (vlevo) s Josefem Jandačem na střídačce
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Jako rozhodující pasáž pro konečný výsledek se ukázala hned úvodní třetina. Čeští reprezentanti v ní odskočili soupeři na rozdíl tří branek a po první části se proti outsiderovi uklidnili. "Měli jsme velmi dobrý start do zápasu, využili jsme jednu přesilovku a utekli jsme o tři góly po dvaceti minutách. Pak přišel pokles výkonnosti a nasazení," hodnotil asistent trenéra Václav Prospal.

Od druhé části totiž Češi polevili a v útočných nápadech chyběla větší zarputilost po další vstřelené brance, dalo by se mluvit i o určitém uspokojení. "Kluci mají v sobě těžký zápas ze včera a určitě to není jednoduché hrát v tak rychlém sledu a ještě se nám k tomu zranil jeden útočník," připomněl Prospal utkání se sbornou (výhra 4:3pp) a také aktuální zranění Andreje Nestrašila.

Technický útočník odstoupil z utkání už po třech minutách, kdy byl tvrdě naražen na hrazení a s podezřením na vážnější zranění v oblasti ramene v zápase skončil. "Andrej Nestrašil utrpěl poranění, kdy došlo k natažení vazů v oblasti ramenního kloubu. Následovalo orientační vyšetření CT, které neprokázalo nějakou zlomeninu nebo závažnější poranění. Zítra bude upřesnění diagnózy," doplnil lékař národního týmu Dušan Singer.

Odstoupení Nestrašila zkomplikovalo trenérům situaci s nasazováním čtyř formací, kdy museli rotovat pouze 11 útočníků. "Není to ideální, protože 'Plekyho' (Plekancova) lajna hrála velmi dobrý zápas proti Rusům a tu lajnu jsme chtěli udržet pohromadě. Hned první střídání se to ale narušilo," řekl Prospal.

"Byl to daleko větší 'záhul' pro křídla, protože Josef (Jandač) je tam musel točit a narušilo to vlastně všechny formace. Také bychom chtěli, abychom si trochu sedli do těch dalších zápasů, aby si pětky na sebe zvykly," smutnil Prospal z narušení plánu.

Český tým čeká den volna, což všichni patřičně vítají. Po dalším náročném dvojzápase přijde odpočinek vhod. "Poradíme se co a jak. Uvidíme, jak jsou na tom kluci, jestli nemá někdo bolístky, a rozhodneme se, koho vezmeme na trénink. Může být i varianta, že bude dobrovolný trénink nebo zrušíme trénink úplně. Probereme to," dodal Prospal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články