Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

McDavid třikrát, Horvat dvakrát. Kanaďané rozstříleli Nory 5:0

Pěti brankami zdrtili v duelu skupiny B kanadští hokejisté své soupeře z Norska. Hattrick vstřelil na dánském ledě Connor McDavid, který utkání svou hrou dominoval. O další dvě kanadské branky se postaral jeho spoluhráč Bo Horvat. Kanada bezmocné Nory zdolala 5:0 a s deseti body vede tabulku skupiny B.

Utkání Norsko – Kanada
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Znovu se ukázalo, jak klíčovým hráčem je pro Kanadu její kapitán. Connor McDavid dirigoval výpady do útoku, byl příkladem svou pečlivou defenzivní hrou a navíc sám přispěl hned trojicí vstřelených branek. V paměti utkvěla především ta první – jednadvacetiletý hráč vyjel zpoza branky a čekal a čekal u levé tyče norské branky.

Žádný ze soupeřů se ovšem neměl k tomu, aby kanadského kapitána napadl. McDavid se tak v poklidu podíval a poslal puk k opačné tyči branky strážené gólmanem Larsem Haugenem. Netuctové ovšem byly i další dva McDavidovy góly. K jednomu se zámořská hvězda dostala agresivním průnikem, druhý přišel po dalším vytočení zpoza norské branky.

Kanadě ovšem gólově nepomáhal pouze její kapitán. Hned dvě branky totiž přidal také Bo Horvat, jehož první zásah přišel z krkolomné a téměř ztracené pozice. Kanaďané tak rozdrtili bezmocné Nory, kteří se po celý zápas k vážnému ohrožení soupeře vůbec nedostali, pěti brankami. V tabulce skupiny B má nyní Kanada stejně jako vedoucí Američané deset bodů.

Norsko - Kanada 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. McDavid (Parayko, R. Murray), 13. Horvat (Pageau), 16. McDavid (Schwartz), 29. McDavid (Parayko, Nugent-Hopkins), 43. Horvat (Dubois). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Lemelin (Rak.) - Fluri (Švýc.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 6:3, navíc M. Olimb - Pageau oba 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5139.

Norsko: Haugen - Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Sörvik, Espeland, Sveum - K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström - Valkvae Olsen, Bastiansen, Salsten - K. Forsberg, S. Thoresen, Hoff - Kristiansen, Roest, Röymark. Trenér: Petter Thoresen.

Kanada: McElhinney (49. Kuemper) - Edmundson, Ekblad, R. Murray, Parayko, Pulock, Nurse, Chabot - Josh Bailey, R. O'Reilly, B. Schenn - Nugent-Hopkins, McDavid, Schwartz - Dubois, Horvat, Pageau - Beauvillier, Barzal, Eberle - Jost. Trenér: Bill Peters.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články