Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

McDavid, O´Reilly či Ekblad. Kanada má v první nominaci celou řadu hvězd

Vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče nejlepší ligy světa z posledních dvou sezon Connor McDavid. Jednadvacetiletá hvězda Edmontonu už má zlato ze světového šampionátu v Rusku z roku 2016.

Connor McDavid
zdroj: USA TODAY Sports autor: Perry Nelson

Nechybí ani dvojnásobný mistr světa (2015 a 2016) a vítěz Světového poháru z roku 2016 útočník Ryan O'Reilly z Buffala i další tři majitelé zlata ze světových šampionátů. Forvardi Jordan Eberle z New York Islanders, Brayden Schenn ze St. Louis a obránce Aaron Ekblad z Floridy si odvezli nejcennější kov stejně jako O'Reilly z Prahy před třemi roky.

Obránce Colton Parayko ze St. Louis získal loni s Kanadou stříbro na mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Startoval také na Světovém poháru v roce 2016 v dresu Výběru Severní Ameriky, za který hráli i Ekblad a útočník Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu.

Poprvé se v dresu Kanady představí brankář Darcy Kuemper z Arizony, obránci Vince Dunn s Joelem Edmundsonem ze St. Louis, Thomas Chabot z Ottawy, Darnell Nurse z Edmontonu, Ryan Pulock s útočníky Mathewem Barzalem i Anthonym Beauvillierem z New York Islanders a další forvardi Bo Horvat z Vancouveru a Jean-Gabriel Pageau z Ottawy.

Nurse má zlato z mistrovství světa dvacítek z roku 2015, cenné kovy získali v mládežnických týmech také Chabot, Pulock, Barzal i Beauvillier. Kuemper, Dunn a Edmundson na světových šampionátech osmnáctek a dvacítek nehráli.

Nováčkem bude prakticky i útočník Jaden Schwartz ze St. Louis, který se sice v roce 2013 dostal na soupisku MS ve Švédsku a Finsku, ale do hry nezasáhl.

Mistrovství světa v Dánsku se hraje od 4. do 20. května. Kanada se představí v základní skupině B v Herningu se Spojenými státy americkými, Koreou, domácím Dánskem, Norskem, Finskem, Lotyšskem a Německem. Kouč Peters tým povede spolu s Mikem Yeem ze St. Louis a Bobem Boughnerem z Floridy.

Úvodní nominace hokejistů Kanady na mistrovství světa v Dánsku (4.-20. května):

Brankář: Darcy Kuemper (Arizona/NHL).

Obránci: Vince Dunn, Joel Edmundson, Colton Parayko (všichni St. Louis/NHL), Thomas Chabot (Ottawa/NHL), Aaron Ekblad (Florida/NHL), Darnell Nurse (Edmonton/NHL), Ryan Pulock (NY Islanders/NHL).

Útočníci: Mathew Barzal, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle (všichni NY Islanders/NHL), Bo Horvat (Vancouver/NHL), Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins (oba Edmonton/NHL), Brayden Schenn, Jaden Schwartz (oba St. Louis/NHL), Ryan O´Reilly (Buffalo/NHL), Jean-Gabriel Pageau (Ottawa/NHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články