Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kanada přiveze na MS těžkou zbraň. Reprezentaci posílí hvězdný McDavid

Do play-off se letos s Edmontonem nedostal, a tak se rozhodl: Jedu na mistrovství světa. Nejproduktivnější hráč základní části Connor McDavid bude reprezentovat Kanadu na květnovém šampionátu v Kanadě. Ve výběru by neměl chybět v týmu trenéra Billa Peterse z Caroliny ani McDavidův klubový spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, nejproduktivnější nováček NHL Matthew Barzal z New York Islanders či Ryan O'Reilly z Buffala, dvojnásobný mistr světa a vítěz Světového poháru z roku 2016.

Connor McDavid
zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý McDavid ovládl produktivitu NHL se 108 body za 41 branek a 67 asistencí z 82 zápasů a o šest bodů předčil Claudea Girouxe z Philadelphie. Art Ross Trophy získal McDavid i loni, kdy obdržel také Hart Tophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu podle Hráčské asociace NHLPA.

McDavid už startoval na světovém šampionátu v roce 2016 v Petrohradu a Moskvě, kde získal zlato. Na Světovém poháru ve stejném roce hrál za Výběr Severní Ameriky. "Hrát na mistrovství světa není úplně to, co by si člověk v květnu přál. Ale reprezentovat svou zemi je výjimečný pocit," řekl McDavid.

Čtyřiadvacetiletý Nugent-Hopkins, jednička draftu z roku 2011, reprezentoval Kanadu zatím jen na mistrovství světa před šesti lety. Naopak na šestý světový šampionát se chystá útočník Jordan Eberle z New York Islanders, mistr světa z Prahy z roku 2015.

Dvacetiletý Barzal, který ovládl produktivitu nováčků NHL s 85 body za 22 branek a 63 asistencí z 82 utkání, bude debutovat. Premiéra čeká i jeho klubového spoluhráče obránce Ryana Pulocka i forvardy Bo Horvata z Vancouveru a Jeana-Gabriela Pageaua s obráncem Thomasem Chabotem z Ottawy.

Mistrovství světa v Dánsku se hraje od 4. do 20. května. Kanada se představí v základní skupině B v Herningu se Spojenými státy americkými, Koreou, domácím Dánskem, Norskem, Finskem, Lotyšskem a Německem. Kouč Peters tým povede spolu s Mikem Yeoem ze St. Louis a Bobem Boughnerem z Floridy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články