Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

BLOG: Kometa Nečas září a táhne reprezentaci

Nemluvme o téměř neexistující české obraně. Nemluvme o naprosto zbytečných oslabeních, která téměř vždy skončí obdrženou brankou. A nemluvme ani o tom, že národní tým ve třech zápasech v Dánsku ještě ani vteřinu nevedl. Zaměřme se radši na to pozitivní. Třeba na to, že možná největší talent celého šampionátu hraje v dresu české reprezentace.

Martin Nečas v utkání se Švýcarskem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Ještě před rokem hrál za starší dorost. Do týmu Josefa Jandače v Koreji se nevešel, teď na něj trenér sází jako na málokoho jiného.

Byl to Nečas, kdo byl na ledě v posledních sekundách zápasu se Slovenskem při hře bez gólmana. A rozhodl.

Proti Švýcarsku byl u všech čtyř branek ze hry, odehrál celou přesilovku v prodloužení. Jel nájezd. Docela dost zodpovědnosti pro devatenáctiletého mladíka.

Hvězdička Komety jako by totiž symbolizovala český tým v Kodani. Nevypustí jediný souboj, i když přitom skončí na vlastní střídačce nebo v plexisklu za bránou.

Nebojí se drzých kliček na modré čáře. Riskuje. Na hřišti hraje v emocích a s obrovským elánem. Navíc se v důležitých situacích nebojí vzít tíhu okamžiku na sebe. Čechům to přineslo už čtyři body.

Ještě těsně před zápasem byl přitom jeho start nejistý. A troufnu si říct, že pokud by Nečas opravdu nenastoupil, Češi by ze zápasu odešli bez bodu.

Přestože musel být stále otřesený, v jeho hře to nebylo znát. Svým pohybem dokáže rozhodit obranu soupeře, zároveň se nebojí hrát tvrdě, zakličkovat či vystřelit a je výborný na buly.

Ve statistice pravdy plus/minus mu svítí +4. Nikdo z českého týmu na tom není líp. A pro oko obyčejného fanouška je Nečasova hra potěšením. S každým zápasem navíc může být ještě lepší.

A lepší by měl mít i spoluhráče, k týmu se totiž prý připojí hvězdná dvojice z Bostonu Pastrňák – Krejčí. Minimálně do té doby ale bude nejvíce zářit kometa z Komety.

Reprezentace mluvila před šampionátem o absenci lídrů ze zámoří, role vůdce se tak ujal mladíček s jediným startem v NHL.

A jestli se skauti Hurricanes, kterým Nečas momentálně patří, dívají pozorně, už brzy by jich měl přidat mnohem více.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články