Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Zraněný Ovečkin nepřijede, Švédům pomůže Lundqvist

Washington – Rusové se tentokráte budou muset na mistrovství světa obejít bez své hvězdy Alexandra Ovečkina. Šestinásobný nejlepší střelec NHL nastupoval v play-off se zraněním v dolní části těla pod tišícími injekcemi. Zato Švédům pomůže jiná hvězda zámořské soutěže, brankář New York Rangers Henrik Lundqvist.

Zklamaný Alex Ovečkin z Washingtonu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matt Slocum

Ovečkinův tým vypadl ve středu v rozhodujícím sedmém utkání 2. kola po domácí porážce 0:2 s obhájcem Stanleyova poháru Pittsburghem. Ve 13 zápasech vyřazovací části ruský střelec nasbíral pět gólů a tři asistence.

Jednatřicetiletý útočník je známý svou touhou reprezentovat, na světových šampionátech startoval již dvanáctkrát. V roce 2013 dorazil na turnaj v Helsinkách a Stockholmu, přestože měl z konce klubové sezony vlasovou zlomeninu nohy.

Na mistrovství světa bude Ovečkin chybět poprvé od roku 2009. "Pro mužstvo je to velká ztráta. V Německu na něj všichni čekali, protože je to hráč světové úrovně. Do hry sborné by se hodil, trenéři by ho využili zvlášť v přesilovkách," řekl šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak.

Z Washingtonu dorazí alespoň centr Jevgenij Kuzněcov a obránce Dmitrij Orlov, přestože nemají smlouvu na další sezonu NHL.

Pro Lundqvista skončily boje o Stanley Cup již v úterý, kdy Rangers podlehli Ottawě 2:4 a ve stejném poměrem prohráli celou sérii. Pětatřicetiletý gólman dnes potvrdil, že se připojí ke švédskému celku, jehož kapitánem je jeho bratr Joel, útočník Frölundy.

"V nádrži mi rozhodně ještě něco zbylo. Chystal jsem se na to, že budu hrát ještě další měsíc," uvedl hvězdný gólman, který se objeví na MS poprvé od roku 2008. Při předchozích startech získal stříbrné medaile v letech 2003 a 2004.

Láká ho možnost nastoupit opět v jednom týmu s bratrem. "Nehráli jsme spolu dvanáct let. Navíc když příští rok nebudeme na olympiádě (hráči z NHL), je to příležitost zahrát si ještě jednou za svou zemi. Chci se pokusit o dobrý výsledek," řekl Lundqvist.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články