Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Paříž očekává v hledišti až 300 000 diváků, domácí "fans" šampionát neláká

Paříž - Až 300 000 diváků očekávají pořadatelé hokejového mistrovství světa v Paříži, které francouzská metropole bude hostit od pátku spolu s německým Kolínem nad Rýnem. Organizátoři si od MS slibují, že pozvedne popularitu tohoto sportu ve Francii, kde se daleko větší oblibě těší fotbal nebo ragby. Domácí fanoušky však prestižní turnaj netáhne. Den před zahájením šampionátu není například vyprodaný ani zápas Francie s Kanadou.

Čeští fanoušci ve fanzóně
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

Deník Les Echos očekává, že do Paříže dorazí převážně fanoušci z Kanady, České republiky a Finska, což jsou podle něj "tři hlavní hokejové národy". Češi hrají hned v úvodní den MS s Kanadou. Vyprodané jsou však překvapivě pouze vstupenky v nejlevnější kategorii.

V AccorHotels aréně s kapacitou 13 500 míst se bude konat 30 zápasů. V okolí dějiště šampionátu ve čtvrti Bercy budou při této příležitosti panovat "drakonická" bezpečnostní opatření, napsal deník Le Parisien. V přilehlých ulicích budou smět parkovat pouze místní a omezen bude i silniční provoz v blízkosti arény.

Pořadatelé fanouškům doporučili, aby do haly přišli s dostatečným předstihem, neboť pořadatelská služba bude kontrolovat tašky a bude dělat i osobní prohlídky. Zakázáno bude vnášet velká zavazadla.

Mistrovství světa se ve Francii koná poprvé od roku 1968. Organizátoři doufají, že se jim podaří přitáhnout pozornost k tomuto rychlému, technickému a fyzicky náročnému sportu, kterému se v zemi s 68 miliony obyvatel věnuje pouze 22 000 registrovaných hráčů ve 120 klubech, především v regionu Ile-de-France a Rhône-Alpes.

Pro srovnání, registrovaných hráčů basketbalu je v zemi 641 000 a hráčů házené půl milionu, píše francouzský tisk.

Lidé hokej příliš nehrají a ani ho nesledují v televizi. Podle expertů je to dáno mimo jiné nedostatkem zimních stadionů. Podnebí příliš nepřeje ani venkovním kluzištím. Mezinárodní federace ledního hokeje dokonce považovala za nezbytné francouzským fanouškům v animovaném spotu vysvětlit pravidla hry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články