Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Němci přivítají posilu z NHL, k týmu se na šampionátu připojí Draisaitl

Kolín nad Rýnem - Německý tým posílí na domácím mistrovství světa útočník Edmontonu Leon Draisaitl. Po vyřazení Oilers ve čtvrtečním rozhodujícím sedmém utkání 2. kola play-off NHL s Anaheimem má dorazit do Kolína nad Rýnem v sobotu ráno. Zda jednadvacetiletý syn karvinského rodáka Petera Draisaitla, bývalého kouče Českých Budějovic, Hradce Králové a Pardubic, nastoupí hned v sobotním večerním utkání proti Itálii, není jasné.

Německý hokejista Leon Draisaitl
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Uvidíme, jak se bude cítit. Má za sebou dlouhou sezonu a bude po dlouhé cestě," řekl trenér Marco Sturm. Draisaitl nevynechal v sezoně ani jeden z 82 zápasů základní části a byl s 77 body (29 gólů a 48 asistencí) druhým nejproduktivnějším hráčem Edmontonu za Connorem McDavidem, jenž ovládl kanadské bodování celé ligy.

"Momentálně jsem ještě zklamaný z vyřazení v play-off. Ale mistrovství světa jsem pořád sledoval a těším se, že pomůžu týmu u nás doma," uvedl třetí hráč draftu NHL v roce 2014. Nejasno je kolem brankáře Philippa Grubauera, kterému skončila sezona v zámoří poté, co Washington vypadl s obhájcem Stanleyova poháru Pittsburghem.

Vedení německé reprezentace se s ním ještě nespojilo. Podle Sturma bude záležet také na stavu Thomase Greisse, který měl zdravotní potíže po vítězství 3:2 po samostatných nájezdech nad Slovenskem. "Nevypadá to s ním špatně," řekl kouč.

USA posílí na MS Skjei a Hayes z Rangers

Hokejisty Spojených států amerických posílí obránce Brady Skjei a útočník Kevin Hayes z New York Rangers. Oba se představí na světovém šampionátu podruhé. Třiadvacetiletý Skjei reprezentoval loni v Moskvě a Petrohradu a o dva roky starší Hayes debutoval v roce 2014 v Bělorusku.

Skjei má za sebou první kompletní sezonu v NHL a v 80 zápasech základní části si připsal 39 bodů za pět branek a 34 asistencí. Ve 12 duelech play-off zaznamenal pět bodů za čtyři trefy a jednu přihrávku.

Hayes v tomto ročníku NHL nasbíral v 76 utkáních 49 bodů za 17 gólů a 32 asistencí. Ve 12 utkáních play-off zaznamenal tři přihrávky. Celkem má v NHL bilanci 130 bodů za 48 branek a 82 asistencí ve 234 duelech, ve 34 utkáních bojů o Stanleyův pohár přidal 10 bodů (2+8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články