Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nejenom Lundqvist. Švédsko by mohl na MS posílit také hvězdný Bäckström

Kolín nad Rýnem – Že přijede brankář Henrik Lundqvist, je už jisté. Hokejisté Švédska by ale mohli na mistrovství světa doplnit sestavu ještě o jednu velkou hvězdu. Podle Aftonbladet přislíbil účast na šampionátu centr Niklas Bäckström z Washingtonu, který však musí ještě projít výstupní lékařskou prohlídkou.

Sport
zdroj: ČT4

Kouč Rikard Grönborg má v kádru po nominaci Henrika Lundqvista už 17 hráčů z NHL. Bäckström má ve sbírce titul mistra světa z roku 2006 z Rigy, kde se představil v osmnácti letech jako nejmladší hráč v historii švédské reprezentace.

Získal i stříbro na olympijských hrách v Soči. Účastník čtyř světových šampionátů a dvou olympiád nechyběl ani v září na Světovém poháru v Torontu.

Bäckström byl v uplynulé sezoně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem NHL s 86 body za 23 branek a 63 asistencí z 82 utkání. V play-off je aktuálně šestý s 13 body za šest tref a sedm přihrávek ze 13 duelů.

Celkem má hvězda Capitals na kontě v NHL 734 utkání a 728 bodů za 188 tref a 540 asistencí. V 96 duelech play-off zaznamenal 75 bodů za 26 gólů a 49 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články