Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mlčení jehňátek. Rusové zničili hokejisty Itálie 10:1

Kolín nad Rýnem – Hokejisté Ruska si ve vycházkové pohodě došli proti Itálii pro suverénní vítězství 10:1. Ve skupině A si tak polepšili na pět bodů. Rekordních šest gólů padlo z přesilovek, Italové se nedostali prakticky k ničemu. Sbornou čeká v pondělí Německo, tým kolem kapitána Antona Bernarda narazí o den později na Lotyšsko.

Utkání Itálie - Rusko
zdroj: ČTK/AP

Itálie přijela na mistrovství světa s jediným cílem – udržet se v elitní skupině. Boj s větrnými ruskými mlýny byl ale vysoko nad jejich síly. Jednostranné utkání mělo očekávaný průběh. Gólman Cloutier se ocitl na střelnici, kam sborná dorazila na zácvik.

Výběr impulsivního trenéra Olega Znaroka opravdu neměl s Italy příliš práce, jejich obranu dokázal točit i ve čtyřech během střídání. Italové při bagu postávali stažení před bránou jak při oslabení, příliš nebruslili a kotouče odráželi do třetiny.

Ale Andronovovi to nedělalo větší problém, a tečovanou střelou otevřel skóre. Příliš práce neměl s druhou trefou ani Dadonov, zakončoval do odkryté brány. Jejich tréninkové tempo narušil při hře 4 na 4 až Traversa, který se šikovně protáhl do pásma a z dorážky snížil.

Hra sborné ale na půlce plynu zůstala a Kučerovovi to k prudké trefě z levého kruhu bohatě stačilo. A ve správný čas, na správném místě byl dvakrát Namestnikov, na gólovou nabídku kladně reagoval také dvojmo Panarin.

Utkání Itálie - Rusko
zdroj: ČTK/AP

Italové se naproti tomu dostávali do velmi ojedinělých šancí pouze s formací Scandella, Morini, Frigo, ale silně je srážely přesilovky. Ze všech šesti dostali stejný rekordní počet gólů, a to i zásluhou Plotnikovova, kapitána Mozjakina a znovu Andronovova, kdy se opakoval podobný scénář – střela před branku a teč.

A jelikož se Vasilevskij vyloženě nudil, mezi tyče se šel na poslední dvacetiminutovku, kdy na druhé straně skončilo v síti pět tref, protáhnout Sorokin. Ten tak mohl pokojně sledovat, jak Itálie dohrává utkání v naprosto frustrující odevzdanosti, zatímco si Rusové zkoušeli finty v nájezdech.

Skupina A - Kolín nad Rýnem: Itálie - Rusko 1:10 (0:2, 1:3, 0:5)

Branky a nahrávky: 24. Traversa (Anton Bernard, Helfer) - 10. Andronov (Barabanov, Gavrikov), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 25. Kučerov (Namestnikov, Gusev), 36. Namestnikov (Kučerov), 37. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 44. Plotnikov (Kučerov, Namestnikov), 46. Mozjakin (Šipačov, Panarin), 46. Namestnikov (Kučerov, Gusev), 51. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 59. Andronov (Barabanov, Provorov). Rozhodčí: Kubuš (SR), Öhlund (Švéd.) - Oliver (USA), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:6. Diváci: 10 893. 

Itálie: Cloutier - Hofer, Helfer, T. Larkin, Zanatta, Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira - Insam, Anton Bernard, Traversa - Scandella, Morini, Frigo - D. Kostner, Andergassen, S. Kostner - Gander, Goi, Frank. Trenér: Stephan Mair.

Rusko: Vasilevskij (41. Sorokin) - Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Bělov, Provorov, Mironov, Zub - Tělegin, Andronov, Barabanov - Panarin, Šipačov, Dadonov - Kučerov, Namestnikov, Gusev - Mozjakin, Tkačov, Plotnikov. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články