Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Měli jsme trochu štěstí, ale nikdy jsme nepřestali věřit, řekl po obratu O´Reilly

Kolín nad Rýnem – Měli namále, hokejisté Kanady však v semifinále proti Rusku předvedli velký obrat a znovu si na mistrovství světa zahrají o titul. Prsty v tom měl i útočník Ryan O´Reilly, který vstřelil vítěznou branku při triumfu 4:2. Nejlepší hráč utkání javorových listů po utkání přiznal, že i když se sbornou prohrávali obránci titulu o dvě branky, nepřestali věřit a to rozhodlo.

Ryan O´Reilly (vpravo) se raduje se spoluhráči z Kanady ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Anton Novoderezhkin

Stav 0:2 po 40 minutách Kanaďany nijak nerozhodil a po výhře 4:2 se mohou těšit na finále. "Věřili jsme si, pořád jsme měli dvacet minut na to, abychom se dali dohromady. Podporovali jsme se a věřili jeden druhému," řekl útočník Ryan O'Reilly, který v 57. minutě vstřelil vítěznou branku.

"Splnili jsme náš cíl v zápase. Měli jsme šance a nakonec jsme je využili. Měli jsme i trochu štěstí, mně samotnému pomohlo při gólu," komentoval šťastný odraz puku od Sergeje Plotnikova před branku útočník Buffala, která má zlato z MS z Prahy z roku 2015 i z loňska z Moskvy a nechyběl ani na Světovém poháru.

Ruský útočník Artěmij Panarin, který se dvěma asistencemi podílel na vedení 2:0, litoval, že sborná měla v průběhu zápasu i smůlu. "Bojovali jsme dál každé střídání, ale někdy se stane, že tým, který vede, je nervózní. Kanada dala na začátku třetí třetiny důležitý gól a pak jsme se obávali o výsledek," prohlásil Panarin.

"Byli jsme na koni, ale spadli jsme z něj dolů. Hráli jsme na začátku dobře. Měli jsme i další šance, ale neproměnili jsme je a nedopadlo to dobře. Zítra musíme bojovat dál," dodal Panarin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články