Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

MacKinnon zůstal v ráži a Bělorusům zazpíval kanár

Paříž - Obhájci titulu z Kanady si zatím počínají na mistrovství světa suverénně, po úvodním vítězství nad Českem přejeli nováčky ze Slovinska 7:2 a podobnou kanonádu předvedli i proti Bělorusku. Javorové listy na ledě dominovaly, i v tréninkovém tempu odevzdaného soupeře přehrály a zejména zásluhou dvou branek a asistence MacKinnona zvítězily 6:0.

Nate Mackinnon se raduje z gólu se spoluhráči
zdroj: ČT4 autor: Grigory Dukor

Bělorusko si z trojzápasu s favority pařížské skupiny neodneslo ani bod, zejména v duelech s Českem a Kanadou ale navíc nepřesvědčilo ani herně. Na brankáře Pickarda vyslalo pouze dvanáct, z větší části propagačních, střel, a kanadský gólman tak neměl problémy udržet svou první nulu na turnaji.

V dresu Javorových listů znovu řádila zejména druhá formace, Nate MacKinnon dva góly dal a na další přihrál, tříbodové odpoledne prožil i Jeff Skinner a branku a asistenci zaznamenal Claude Giroux. Brayden Point pak pomohl k vysoké výhře Kanady dvěma zásahy včetně vítězného ze 6. minuty.

MacKinnon stihl nasbírat v součtu s nedělním zápasem se Slovinskem za dva duely sedm bodů za pět branek a dvě přihrávky. "Je to skvělý hráč. V tomto i minulém zápasem měl střely, na které brankáři ani nereagovali. Jsou tvrdé a přesné. Ale nejhezčí byla asistence na Skinův (Skinnerův) gól. Je zábava ho sledovat," ocenil spoluhráč Point.

Dění na ledě připomínalo trochu rychlejší kanadský trénink. Hra se odehrávala převážně v běloruské obranné třetině, nejen proto, že soupeř Javorových listů prakticky rezignoval na útočení. Kanaďané tak ani nepotřebovali předvést stoprocentní nasazení, aby Bělorusy bez potíží přehrávali.

Vlažnému tempu zápasu nenapomohla ani úvodní branka Pointa. Útočník Tampy dostal v ideální pozici na vrcholu kruhu přihrávku od Marnera a prostřelil Karnauchova. Běloruský brankář byl od začátku v permanenci, ačkoliv Javorové listy si v první třetině už žádnou další vyloženou šanci nevypracovaly.

Hra na půl plynu pokračovala i po přestávce, Kanadu k větší aktivitě vyburcovaly jen dvě přesilové hry, druhou z nich zužitkoval přesnou střelou do horního růžku Mackinnon. Kanonýr Colorada se hattrickem podílel na nedělní demolici Slovinců a při chuti zůstal dál, ve 36. minutě došťouchl za Karnauchova pokus Skinnera a zvýšil už na 3:0.

Odevzdaní Bělorusové sice přežili zkraje třetí třetiny více než půlminutové dvojnásobné oslabení, přesto dalším gólům v Karnauchově síti nezabránili. Rozjetý MacKinnon nabídl zpoza branky jednoduchý gól Skinnerovi, mezi střelce se zapsal kapitán Giroux a šestou branku přidal po krásné individuální akci Point. A to ještě ve vyložené šanci selhal dorážející Schiefele.

Bělorusové tak i potřetí za sebou museli strávit proti Kanadě na světovém šampionátu debakl a znovu nedokázali skórovat. Loni v Petrohradu prohráli 0:8 a o rok dříve v Praze 0:9. "Musíme hrát perfektní zápas, abychom s nimi udrželi těšné skóre," uvedl kanadský rodák v barvách Bělorusů Charles Linglet.

"První podmínka je, nehrát moc oslabení. Ale byli jsme vylučovaní proti Čechům a dnes taky. To musíme změnit, protože pokud to bude pokračovat, nebudeme vyhrávat," dodal Linglet.

Skupina B: Bělorusko - Kanada 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 6. Point (Marner, Konecny), 25. MacKinnon (Marner, Barrie), 36. MacKinnon (Skinner, Giroux), 48. Skinner (MacKinnon, Matheson), 51. Giroux (Skinner, Morrissey), 55. Point (Konecny, Vlasic). Rozhodčí: Hribik (ČR), Fonselius (Fin.) - Jensen (Dán.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 4362.

Bělorusko: Karnauchov - Korobov, Lisovec, Šinkevič, Chenkel, Graborenko, Jevenko, Vorobej - Pavlovič, A. Stas, Linglet - A. Kosticyn, Kulakov, S. Kosticyn - Děmkov, A. Volkov, Drozd - Kogalev, Šarangovič, Stefanovič - Karaban. Trenér: Dave Lewis.

Kanada: Pickard - Demers, Vlasic, De Haan, Barrie, Matheson, Morrissey - Duchene, Scheifele, O'Reilly - Skinner, Giroux, MacKinnon - Marner, Point, Konecny - Couturier, Simmonds, Killorn - B. Schenn. Trenér: Jon Cooper.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články