Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Finský večer Roberta Záruby. Červené tlačítko hledal u švédských kolegů

Komentátorské duo Robert Záruba, Martin Hosták si v závěru třetí třetiny pondělního duelu českého týmu s Finskem zahrálo na opraváře, když se pokoušelo nahodit vypadnuvší zvuk. Úsměvnou příhodu, kterou odstartovaly Zárubovy emotivní oslavy vyrovnávácího gólu Jana Kováře, navíc zachytilo živé facebookové vysílání ČT sport a video se stalo velkým hitem českých médií a sociálních sítí, kde jej zhlédlo přes milion uživatelů.

Robert Záruba a Martin Hosták
zdroj: ČT autor: Petr Paseka

Významnou roli v mini-příběhu, o kterém si bude (nejen) tuzemská sportovní veřejnost ještě dlouho vyprávět, sehrálo červené tlačítko u prodlužovacího kabelu.

"Bylo velmi obtížné se dostat na to správné tlačítko. Bylo schované pod chuchvalcem kabelů a proto se nám ho na první pokus nepodařilo nalézt. Pomáhal nám technik Antonín Švach i kameraman Petr Šanda a stále jsme nemohli přijít na to, v čem je problém. Až jsme ručkovali od komentátorské skříňky po elektrickém kabelu k tomu správnému rozvaděči elektřiny. Na něm bylo jedno červené tlačítko, které nesvítilo," popsal Záruba perné chvilky.

Je nám líto, video expirovalo.
Robert Záruba k tajemství červeného tlačítka

Robert Záruba: "Budu se snažit kontrolovat, ale nemůžu úplně slíbit, pokud nastane znovu takový obrat, jaký jsme dostali od národního týmu (v duelu s Finskem), že to úplně zvládnu. Ale budu se snažit."

"Navíc jsme to museli hledat na komentátorské pozici švédské televize, tím to bylo komplikovanější," připojil postřeh Hosták. Ostatně den poté se skandinávští novináři s úsměvem ptali svých českých kolegů, zda se opět chystají "něco ničit".

Záruba zároveň přiznal, že bušením do stolu nechtěně vyřadil i další čtyři komentátorské pozice, které však naštěstí pro zápas Česko vs. Finsko nebyly obsazené. "Žádná další televize tedy nedošla újmy," dodal hokejový komentátor a prozradil ještě jeden lehce kuriózní moment z průběhu pondělního přímého přenosu.

"Přišel jsem na komentátorskou pozici a dvacet vteřin před naším prvním vstupem mi režisér Jan Celner řekl, že nemám kravatu. Takže Martin si musel kravatu rychle upravit (sundal si ji)," doplnil Záruba.

Robert Záruba a Martin Hosták - bez kravat a s kravatami
zdroj: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články