Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fasel ještě nevzdává účast hvězd z NHL, jednat chce do začátku léta

Kolín nad Rýnem - Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel ještě neztrácí poslední kapky naděje ve věci startu hráčů z NHL na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Podle jeho mínění je zhruba do poloviny července čas na to zvrátit zamítavé stanovisko vedení zámořské soutěže.

Zklamaní hokejisté Bostonu
zdroj: Reuters

"Nepřestali jsme vyjednávat. Pořád je tu určitý prostor k tomu pokusit se přesvědčit Garyho Bettmana, aby změnil svůj názor," poznamenal Fasel na adresu vedoucího představitele NHL.

Sám šéf IIHF je v pravidelném kontaktu s hráčskou asociací NHLPA a jejím předsedou Donaldem Fehrem a společnými silami se snaží přimět Bettmana ke korekci jeho stanoviska. Je to však velmi obtížné. "Situace je, jaká je. NHL si diktuje, protože to je liga, kde hrají nejlepší světoví hokejisté," přiznal Fasel.

Je nám líto, video expirovalo.
Fasel: NHL si diktuje, protože je to nejlepší liga na světě

René Fasel: "Jsem klidně připraven přeplavat Atlantik, pokud to pomůže celé věci. Ale pokud se NHL rozhodne, že její hráči na olympiádu nepojedou, pak se nedá nic dělat."

Na druhou stranu ho velmi těší, že právě ty nejzářivější hvězdy z NHL mají zájem jezdit na mezinárodní soutěže, například právě na světové šampionáty. "Jsem nadšen přístupem mladých amerických výběrů z posledních let, jejich hra je velmi dobrá," dodal Fasel.

Jak naloží NHL s hráči, co budou chtít do Pchjongčchangu?

Zatím není jisté, zda si některé hvězdy z NHL budou moci prosadit svou účast i bez pauzy v soutěži. Vedení NHL se k tomuto možnému spornému bodu ještě nevyjádřilo.

Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Například ruský kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu opakovaně uvedl, že bude chtít za každou cenu reprezentovat a majitel Capitals Ted Leonsis jej podpořil. V únoru prohlásil, že je připraven Ovečkina, kanadského brankáře Bradena Holtbyho, švédského útočníka Nicklase Bäckströma a další uvolnit.

"Nevím, jaká je interní politika, ale když budu hlasovat, tak to bude takto. Nedokážu si představit, že bych hráčům řekl, že nesmějí na olympijské hry," řekl tehdy Leonsis.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články