Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bodování šampionátu ovládl Panarin, brankářům kraloval Lundqvist

Kolín nad Rýnem – Králem kanadského bodování mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem a Paříži se stal Rus Artěmij Panarin díky 17 bodům za čtyři branky a 13 asistencí z devíti utkání. O dva body porazil spoluhráče Nikitu Kučerova a Kanaďana Nathana MacKinnona. Brankářům vládl Švéd Henrik Lundqvist. 

Artěmij Panarin se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Wolfgang Rattay

Kučerov zaznamenal v deseti duelech sedm gólů a osm přihrávek. MacKinnon si rovněž v deseti zápasech připsal šest tref a devět asistencí. Loňský vítěz produktivity Rus Vadim Šipačov skončil se 13 body za dvě branky a 11 asistencí šestý. Před rokem v Moskvě nasbíral v deseti zápasech 18 bodů (6+12).

O pozici nejlepšího střelce se podělili se sedmi góly Kučerov, další Rus Nikita Gusev a Švéd William Nylander. Nejlepším nahrávačem se stal s 13 asistencemi Panarin a druhý Šipačov měl o dvě přihrávky méně.

Nejproduktivnější z českých hráčů byl David Pastrňák, který si připsal v osmi duelech sedm bodů za gól a šest přihrávek a nevešel se mezi první třicítku. Mezi nahrávači se dvacetiletý útočník Bostonu zařadil na 12. místo.

Kanadské bodování obránců vyhrál Němec Dennis Seidenberg, jenž v osmi utkáních nasbíral osm bodů za gól a sedm přihrávek. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách měl s 11 kladnými body Nylander. Nejtrestanějšími hráči byli s 27 minutami německý útočník Patrik Hager a kanadský forvard Jeff Skinner.

Brankářské statistiky ovládl Švéd Henrik Lundqvost, který měl nejnižší průměr 1,31 obdržené branky na zápas a nejvyšší úspěšnost 94,57 procenta. S třemi čistými konty kraloval Rus Andrej Vasilevskij. Český gólman Pavel Francouz se s průměrem 1,49 gólu podělil o druhé místo s Kanaďanem Calvinem Picardem a s úspěšností 91,04 procenta skončil desátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články