Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Běloruské trápení prodloužili Švýcaři třemi góly

Paříž – Žádná hitparáda, dá se říct o dalším zápase skupiny B na hokejovém šampionátu. Ten jen potvrdil očekávání. Švýcaři sice neoslnili, ale přesto výhrou 3:0 udělali další krok k postupu do čtvrtfinále šampionátu, a tonoucí Bělorusko ze zápasu naděje udělalo zápas beznaděje.

Švýcarři se radují po gólu v brance Běloruska
zdroj: ČT4 autor: ČTK/AP/Petr David Josek

Nejzajímavější událostí úvodu utkání byl problém s časomírou, která si začala žít vlastním životem, a tak rozhodčí museli chvíli přejít na ruční měření. Po počáteční aktivitě Bělorusů se začal prosazovat favorit. Šanci Hollensteina ale rodilý Kanaďan Lalande v běloruské brance dokázal vyřešit. Gólman Dynama Minsk podržel tým i při přesilovce Švýcarů. Na druhé straně se Genoni nejvíc zahřál při akci bratrů Kosticynových.

Švýcaři, kteří zatím bodovali ve všech zápasech na šampionátu, získávali navrch a Bělorusové museli často zatahovat záchrannou brzdu. Po faulech šli do oslabení a soupeř třetí nabídnutou přesilovku využil: v 18. minutě se trefil Schappi.

Bělorusové, kteří na MS podlehli favoritům Finsku, Česku i Kanadě, i tentokrát marně hledali cestu k prvním bodům, i když Švýcaři nehráli žádný oslnivý hokej. Přesto byli dál nebezpečnější a měli víc ze hry, což se potvrdili ve 36. minutě, kdy Ambühl přesnou ranou zvýšil na 2:0.

"Ve třetí třetině se musíme zlepšit, zatím nehrajeme to, co jsme si před zápasem řekli," konstatoval v rozhovoru pro ČT před závěrečnou částí hry tahoun běloruského týmu Andrej Kosticyn, jehož tým do té doby vyslal na branku Švýcarů jen devět střel.

Soupeř, který v Paříži už dvakrát v závěru zápasu přišel o vítězství, se ale zaskočit nenechal, zvláště když žádný velký tlak z běloruské strany nepřišel. Zato přišel kiks v přechodu do útoku v polovině kluziště, kdy Almond vypíchl soupeři puk a nájezd zakončil střelou přes couvajícího obránce přesně – 3:0.

Švýcarsko - Bělorusko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Schäppi (Untersander, Genazzi), 36. Ambühl (Hollenstein, Loeffel), 48. Almond (Schäppi). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Salonen - Sormunen (oba Fin.), Suchánek (ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3212.

Švýcarsko: Genoni - Diaz, Furrer, Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti - Rüfenacht, Schäppi, Almond - Praplan, Hollenstein, Haas - Ambühl, Bodenmann, Brunner - Herzog, Malgin, Richard - Suter. Trenér: Patrick Fischer.

Bělorusko: Lalande - Korobov, Lisovec, Šinkevič, Chenkel, Graborenko, Jevenko, Vorobej - Stefanovič, A. Kosticyn, S. Kosticyn - Kulakov, Pavlovič, Kovyršin - Děmkov, A. Stas, Linglet - Šarangovič, Karaban, Kogalev - Drozd. Trenér: Dave Lewis.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články