Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Systém kolaboval, vstupenky na Česko "vyprodány" za pět hodin

Praha – V Česku, zdá se, panuje hlad po světovém hokeji. Když se v osm ráno začaly prodávat lístky na mistrovství světa 2015, vytvořily se před prodejními místy v Praze a Ostravě dlouhé fronty, kolabovaly servery Sazky, přes něž probíhal internetový předprodej, a velké problémy měly i terminály Sazky. Přesto už po několika hodinách nebyly k dispozici žádné vstupenky na zápasy českého týmu, všechny jsou vyprodány či zarezervovány.

Prodej vstupenek na šampionát začal za velkého zájmu fanoušků v 8:00 a za pět hodin po zahájení prodeje vstupenek už bylo podle informací organizátorů v rezervaci 88 860 balíčků vstupenek a zaplaceno 22 957 balíčků. "Všechny momentálně dostupné vstupenky na zápasy českého týmu v základní skupině mistrovství světa jsou rezervovány," potvrdila odpoledne Radka Bařtipánová, šéfka ticketingu organizačního výboru šampionátu.

Fanoušky, na něž se v první vlně prodeje vstupenek nedostalo, ale stále mají šanci se na hokej dostat. "V další fázi se ještě mohou dostat do prodeje vstupenky z aktuálních rezervací, které nebudou uhrazeny ve stanoveném časovém limitu. Ve druhé vlně prodeje vstupenek, která začne v únoru, je navíc reálné uvolnění vstupenek z blokací pro IIHF, marketingovou společnost Infront a jejich partnery a dalších technických blokací," připomněla Bařtipánová. 

Tvořily se fronty, předprodej kolaboval

Před pražskou O2 arénu i ČEZ arénu v Ostravě se první zájemci postavili do fronty už v noci, hlavní nápor však přišel ráno: v metropoli po páté hodině, kdy začalo jezdit metro. Fronty se tvořily i proto, že samotný prodej šel pomalu a většina lidí kupovala větší množství vstupenek. Vlnu rozhořčení vyvolaly ale u fanoušků hlavně problémy s předprodejem po internetu a na terminálech Sazky. Řadě lidí se kvůli technickým potížím lístky nepodařilo koupit vůbec, někteří nakonec ukořistili jen místa, o něž nestáli.

Sazka přitom pro prodej vstupenek připravila nový systém a její zástupci tvrdili, že bude fungovat rychleji než systém předchozí. To se ale nepotvrdilo a servery Sazky nezvládly okamžitý nápor a spadly. Zkušenosti ze zahraničí, například z velkých koncertů či nedávného návratu komediální skupiny Monty Python, kdy se bez obtíží prodalo skoro 15 000 vstupnek během 44 sekund, přitom ukazují, že se dá zájem fanoušků uspokojit i bez výpadků systému.

Tomáš Král, předseda ČSLH:

Předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král"Se zájmem o lístky spokojený jsem, s tím, že prodej neběží optimálně, už ne. Hlavně kvůli lidem. Na fanouškovský rekord si věříme, byli bychom rádi. Jsou to spojené nádoby, pokud by byl divácký zájem obrovský, rekord bychom měli překonat. Ale prvotní cíl je spokojenost fanoušků. Někteří mohou být i naštvaní, že prodej lístků neběží, jak má a jak si představovali, ale doufám, že od téhle chvíle to tak bude."

Podle mluvčího Sazky Václava Friedmanna byl systém před začátkem prodeje testován na maximální zatížení. "Ale zájem předčil naše očekávání. Druhá věc je, že prodej probíhá i přes dva dodavatele a byl tam problém s kompatibilitou systému. Mrzí nás to a doufáme, že se to podaří co nejrychleji vyřešit a fanoušci dostanou lístky, o které mají zájem." 

"Úvodní minuty prodeje potvrdily naše domněnky, že o hokejový šampionát v České republice po 11 letech je velký zájem. Hodinu po zahájení prodeje můžeme říct, že na šampionát je zarezervováno 68 282 balíčků vstupenek plus navíc je zaplaceno 4 361 balíčků vstupenek," uvedla generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová.

REAKCE FANOUŠKŮ NA FACEBOOKU ČT SPORT

Patrik K. (9:57): Já už čekám dvě hodiny ve frontě a stále nic. Děkuji Sazce za perfektní zvládnutí předprodeje!

Tomáš O. (9:58):  Po hodině snažení jsem se zázrakem přihlásil do systému a koupil 2 lístky aspoň na poslední zápas ve skupině...

Pavel K. (10:04): Ne, nejde to přes internet!! 2 hodiny mi to píše příliš mnoho přihlášených... Tak furt jsem ve frontě.

Petra R. (10:05): No zatím jsem strávila dvě hodiny ve frontě a pořád nic, a když jsem se zkusila zalogovat znova, tak jsou lístky vyprodané!

V Ostravě byl zájem o lístky slabší

Největší zájem byl o vstupenky na třetí zápas českého týmu v pražské základní skupině, ve kterém se svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky v pondělí 4. května utkají s Kanadou. "Balíčky obsahující tento zápas byly zarezervovány v průběhu několika minut," řekla Štěrbová.

Rychle se prodal také balíček s utkáním Česká republika - Švédsko, jež se odehraje v první květnový den. V Ostravě byl prozatím největší zájem o balíček, který zahrnuje duel Slovensko - USA (12. května), obecně byl však zájem o lístky slabší, přestože i zde mohli fanoušci kupovat lístky na české zápasy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články