Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

IIHF nemá o šampionát v Česku obavy, tvrdí Štěrbová

Minsk – Příští 79. mistrovství světa v Praze a Ostravě si chce vzít zpět divácký rekord, o který s největší pravděpodobností přijde po letošním šampionátu v Minsku. Generální sekretářka organizačního výboru a první žena v dějinách organizace hokejových mistrovství Markéta Štěrbová nastínila ve studiu MS, jak toho chce hokejové vedení v Česku za rok docílit.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Markétou Štěrbovou o pořadatelství MS 2015

Absolutní rekord 552 097 návštěvníků a 9 858 v průměru na utkání činí stále platné maximum z roku 2004. Atakoval ho jen šampionát v Německu 2010 s necelými 549 tisíci návštěvníky. "Běloruské mistrovství nás zřejmě překoná v obou ukazatelích. My se musíme snažit ho překonat za rok znovu. Hokej má být zábavný a veselý, chceme, aby přišly děti a ženy," uvedla Štěrbová.

Štěrbová a její tým mají za sebou první prezentace celého projektu médiím. "Chceme překonat hlavně sami sebe. V první řadě nám mohou pomoci hokejisté a jejich výsledky. Máme však řadu zkušeností, protože od roku 2004 organizuje svaz ledního hokeje v průměru každý druhý rok nějaké mistrovství světa pro mezinárodní hokejovou federaci," konstatovala Štěrbová.

MS je v tuzemsku sledovanou akcí a fanoušky nejvíce zajímají ceny a forma distribuce vstupenek. "Cenová politika je jedna z nejtěžších záležitostí celé přípravy. Výtěžek ze vstupného je jediným příjmem svazu ledního hokeje, ale ceny budou přijatelné, nechceme mít haly prázdné. Síť Sazka Ticket prochází změnou systému prodeje přes terminály. Ten ještě není hotový. Prodej lístků bude samozřejmě i přes internet. Internetový obchod se budeme snažit udělat co nejjednodušší. Chtěli bychom stihnout vánoční prodej tohoto roku," prozradila.

"Bývalá Sazka arena, dnes O2 arena, je po deseti letech fungování v plně profesionálním provozu a IIHF nemá z konání obavy," uvedla. V dostavbu tréninkové haly ve Vysočanech Štěrbová nevěří. "Bohužel jsem přesvědčená o tom, že se to nepodaří," řekla Štěrbová. A český maskot? "Zatím je to tajné, ale bude to něco českého a věříme, že se bude všem líbit," uvedla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články