Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Černý trh nezahálí, lístek na Kanadu stojí i 10 tisíc

Praha - Prakticky ihned po zahájení předprodeje vstupenek na hokejové mistrovství světa v příštím roce v Praze a v Ostravě se objevila na inzertních internetových burzách a serverech nabídka i poptávka po vstupenkách, o které byl obrovský zájem. Překupníci nabízejí lístky i za trojnásobek ceny, vstupenky na zápas s Kanadou se na černém trhu vyšplhaly už na 10 tisíc korun. Překupníkům nahrávaly technické potíže při prodeji, ale i poměrně benevolentní pravidla pro on-line nákup, která prakticky neomezovala počet zakoupených vstupenek.

Vstupenky na MS 2015
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Ti, kteří byli při nákupech úspěšní, se snaží udat zejména ta utkání z balíčků, která nejsou tak atraktivní a nefigurují v nich čeští hokejisté. Ale objevují se i nabídky na odprodej kompletních balíčků s cenou navýšenou oproti té původní, případně pod heslem "cena dohodou". Prodávající jsou opatrní, kontakt je většinou možný jen skrze e-mail. A na prodej je i pouze samotné přenechání rezervace.

Lze očekávat, že zájemci se najdou snadno, neboť je velké množství těch, na něž se nedostalo. A ti už také na inzertních serverech lístky poptávají. "Koupím jeden balíček na 4. 5. kdy hrajeme s Kanadou, ale jedině do první kategorie. Nabízím 14 000,-," zní jeden z inzerátů na serveru bazos.cz. Původní cena balíčku, v níž je ještě duel Lotyšsko - Švédsko, byla přitom nastavena na 2 480 korun.

Organizační výbor MS přispěchal s důrazným apelem na fanoušky, aby vstupenky touto cestou nekupovali. "Nákup vstupenek mimo oficiální prodejní místa je hodně rizikový. V případě takto zakoupených vstupenek negarantuje organizační výbor fanouškům vstup do arén," upozornila Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru.

Organizátoři šampionátu připomínají, že pravost vstupenek lze ověřit prostřednictvím ochranných prvků, jejichž specifikaci však vzhledem k ochraně originálních vstupenek nechtějí zveřejňovat. "Vzniklou situaci monitorujeme a upozorňujeme fanoušky, že každá vstupenka je identifikovatelná a také existuje možnost ji zablokovat," řekla bezpečnostní ředitelka organizačního výboru Veronika Fáberová. "V extrémním případě jsme připraveni tuto možnost využít," varuje Štěrbová.

O největší sportovní událost příštího roku v České republice byl obrovský zájem, který ještě předčil očekávání a zaskočil i Sazku, která přitom nově nasazený systém před začátkem prodeje testovala "na maximální zatížení". Protože je však limitován pouze počet kusů v rámci jedné objednávky, nahrávalo zpomalení celého procesu nejen fanouškům, kteří se k on-line prodeji dostali později, ale i těm, již nakupovali lístky "do zásoby" s vidinou jejich prodeje na černém trhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články