Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Zraněný Polák: Město je krásné a čisté, ale o nemocnici se to říct nedá

Minsk – Cesta Romana Poláka světovým šampionátem skončila nečekaně brzy. Po zákroku slovenského obránce Karola Slobody a nárazu na mantinel má poraněné vazy v rameně a už v neděli odcestuje z Běloruska domů. Osmadvacetiletý hráč St. Louis hned po střetu věděl, že je zle. Zážitkem pro něj i lékaře českého týmu byla návštěva místní nemocnice.

Střet Romana Poláka a Karola Slobody
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Já jsem akorát trošku uhnul, abych si nedal hlavou o mantinel. Nějak nešťastně jsem spadl ramenem na hranu mantinelu. Cítil jsem, že mi tam něco křuplo, tak jsem si myslel, že tam mám něco zlomeného, ale nakonec to byly vazy. Necítím se moc dobře, zatím to bolí," řekl Polák.

Ani netušil, kdo jej zranil. Za Slobodův atak sudí Vjačeslav Bulanov a Daniel Piechaczek nevylučovali, potrestali následný krosček Jána Brejčáka na Jaromíra Jágra. Polák si nebyl jistý, jestli byl soupeřův zákrok čistý. "Já jsem to neviděl na videu, takže nemůžu říct. Někdo mě prostě strčil na mantinel, takže nevím, jestli to bylo chtěné, nechtěné. Jestli to bylo hodně. Jestli to byl krosček, nebo ne. Ale sám jsem si to neudělal," prohlásil Polák.

V noci spal jen asi pět hodin. "Dal jsem si prášky na spaní, takže to nebylo nejhorší. Akorát na zádech se moc spát nedá, takže jsem se vzbudil asi v šest hodin a už nespal. Mám to teď zatejpované a snažím se s tím moc nehýbat, ať se to co nejrychleji uzdraví a sroste to," uvedl osmadvacetiletý bek.

Běžné zranění – AC luxace

"Roman má takzvanou AC luxaci, což je přetržení vazů mezi klíční kostí a lopatkou. Posílal hned přes noc snímky klubovému doktorovi do Ameriky a dál se bude léčení řídit podle nich. Je to takové celkem běžné hokejové zranění, asi tak na měsíc," popsal lékař českého týmu Tomáš Vyskočil.

Polákovy nepříjemné pocity ze zranění ještě umocnila návštěva nemocnice v Minsku. "Jeli jsme tam hned sanitkou. Řekl bych, že to bylo jako poliklinika v Revoluční ulici v roce 1980. Byl to docela zážitek... Ale vzali ho hned," dodal lékař české reprezentace.

"Město je krásné a čisté, ale o nemocnici se to moc nedá říct. Já jsem hlavně říkal, ať na mě nikdo nesahá, ale tam mi stejně nikdo nerozuměl, protože oni mluvili jenom rusky. Já jsem chtěl udělat jenom rentgen a rychle odtamtud utéct," popsal Polák.

Teď už bude léčba na klubových lékařích. "Podle prvních snímků to nevypadá nejhůř. Je tam nějaká doba kolem tří týdnů. Já půjdu doma na vyšetření magnetickou rezonancí a pak to budu řešit s doktory St. Louis, abychom to dali co nejdříve dohromady. Podle výsledků se rozhodnou, jestli budu muset letět do St. Louis, nebo ne," řekl Polák.

Podobně skončil hned v úvodním zápase na mistrovství světa v Bratislavě v roce 2011 obránce Radek Martínek, předtím například na olympijských hrách 2006 v Turíně přišel český tým hned na startu o brankáře Dominika Haška a útočníka Patrika Eliáše.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články