Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zraněný a vyčerpaný Mozjakin ruský tým neposílí

Moskva - Hokejisté Ruska se budou muset na blížícím se mistrovství světa v Minsku obejít bez útočníka Sergeje Mozjakina. Kapitán mistrovského Metallurgu Magnitogorsk, který byl nejproduktivnějším hráčem play-off KHL, se ze zdravotních důvodů omluvil.

"Je nám to líto, ale jeden z nejlepších hráčů v lize se šampionátu nemůže zúčastnit," uvedl tiskový mluvčí národního týmu Igor Larin.

Třiatřicetiletý Mozjakin v play-off nasbíral 33 kanadských bodů a výrazně se zasloužil i o výhru Metallurgu ve finále nad Lvem Praha. Přesnější informace o jeho problémech nejsou momentálně známy.

"Ozvala se stará zranění a na mistrovství by měli jet jen stoprocentně zdraví hráči. Navíc mě finálová série KHL naprosto vyčerpala," řekl Mozjakin, který se chystá na vyšetření do Německa.

Hvězdný útočník zároveň zdůraznil, že v budoucnosti je připraven opět reprezentovat. Jeho současná omluvenka podle jeho slov nesouvisí s tím, že jej kouč Zinetula Biljaletdinov nenominoval na olympijský turnaj do Soči. Po nevydařeném vystoupení na Hrách převzal ruskou reprezentaci Oleg Znarok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články