Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Začíná pro nás play-off, říká před Norskem Špaček

Minsk - Český výběr řeší po překonání zdravotní kalamity již opět ryze sportovní problémy. Tím nejvýraznějším je obranná hra, která zdaleka nefunguje tak, jak by si trenéři a fanoušci představovali. A tak se opět měnila sestava. "Museli jsme s tím trošku zahýbat, ti beci se možná ještě trošku hledají. My hledáme nějakou variantu, která by nám všem pomohla," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček, který má defenzivu na starosti. Utkání Česko - Norsko sledujte od 19:15 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

"Zkusili jsme v sobotu hrát na sedm obránců, nějakým způsobem to fungovalo, ale dostáváme zbytečné góly. I když to není jen hrou obránců, ale vyplyne to z celé pětky. Je to první popud. Dneska pro nás začíná play-off." Pohromadě zůstala jen jediná obranná dvojice Petr Zámorský a Jan Kolář. "Hráli spolu výborně už na švédských hrách a chtěli jsme mít nějakou dvojici, která bude držet pohromadě a může se člověk na ni spolehnout," prohlásil Špaček.

Do první formace se prosadil Ondřej Vitásek, překvapení nominace. "Musím říct, že je to jeden z našich nejlepších obránců. Chtěli jsme ho posunout k Ondrovi Němcovi, aby tam byl důraz a Ondra mohl tvořit," podotkl Špaček. Liberecký zadák, který se prosadil na mistrovství světa s pouhými 51 starty v extralize dostane větší prostor na ledě. 

Špaček o rozhodčích:

"Je důrazný. Dohrává hráče okamžitě v obranném nebo ve středním pásmu, ostatní hráči můžou sebrat puky a můžeme založit protiútoky. Ostatní beci momentálně tak jako pózují a hrají jako v oslabení. Proto dostane víc času," vysvětlil Špaček. Český tým na rozbruslení znovu piloval hru ve středním pásmu. "Polovinu mančaftu jsme před mistrovství světa vyměnili, moc času na to nebylo. Včera jsme si sedli a popovídali si o tom. Je několik variant, které se dají hrát. Sledujeme také Nory, jakým způsobem hrají," uvedl Špaček.

Po porážce s Dánskem 3:4 po samostatných nájezdech si hokejisté zkomplikovali cestu do čtvrtfinále, které nebudou mít jisté ještě ani v případě výhry nad Norskem. "Probrali jsme si to, kluci chtěli jít na led, protože jsme si chtěli zkusit ještě to střední pásmo. Už všichni hráči a trenéři víme, o co jde," navázal trenér Vladimír Růžička. Podle něj bylo mužstvo z vystoupení proti Dánsku zkroušené.

"Ale je to na nás, nikdo nám nepomůže. Musíme sami. Není na co čekat. Jde o všechno. Dneska večer musíme zápas zvládnout. V kabině jsem s klukama mluvil a snažíme se je uklidnit," popsal působení hlavně na méně zkušené členy kádru. Zatím se Růžička nechystá řešit doplnění soupisky, kde je vedle postu třetího brankáře pro Pavla Francouze volné jedno místo v poli a jsou na něj stále dva kandidáti - útočník Martin Růžička a obránce Lukáš Kovář. "Necháme to na zítra a asi se už rozhodneme," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články