Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Weissmann: Že Francie není trpaslík, jsme si uvědomili pozdě

Minsk - Na nezodpovědné bránění ze strany útočníků si po utkání stěžoval asistent trenéra národního týmu Ondřej Weissmann. Podle něj si budou muset kouči s hráči před utkáním s USA ještě hodně věcí vyříkat. Roli prý hrálo i podcenění soupeře.

Ilustrační foto

"Uvědomili jsme si pozdě, že Francie není trpaslík," přemítal po utkání ve studiu ČT Ondřej Weissmann. "Začali jsme hrát až ve druhé třetině a stálo nás to samozřejmě hodně sil. Druhá věc je, že jsme zbytečně faulovali v útočném pásmu. Oproti Francouzům jsme hráli špatně přesilovky. Oni si dali dvě tři rychlé přihrávky a následovala střela. My to dlouho držíme a je to statické. V přesilovkách se nám prostě vůbec nedaří."

Asistent trenéra Růžičky čekal zodpovědnější výkon. "Hlavně v první třetině jsme hráli hodně lehkovážně v útoku, tři útočníci se dostávali pod puk. Věděli jsme, že Francie bude hrát zodpovědně dozadu a na brejky a my jsme jim to umožnili," stěžoval si Weissmann. "Hodně jsme riskovali, třeba na útočné modré útočníci vytáhli kotouč a šli do soubojů. Oni to vypíchli a my jsme zůstali stát na modré."

Proti Norsku česká reprezentace Weissmanna potěšila obranným výkonem, utkání proti Francii zase mělo dosti nevyzpytatelný průběh. "Dnes jsme zase sklouzli do takového hokeje po rozích v první třetině, a to jednoduše nemá žádný efekt," lamentoval Weissmann. "Čekal jsem lepší hru ve středním pásmu, abychom takto neodjížděli. Soustředili se na obranu a v útočném pásmu byli přímočařejší. I když jsme tady všechny přestříleli, tak je naše produktivita hodně slaboučká."

Přípravu na čtvrtfinále proti USA ještě trenéři neřešili, vědí však, že se do vyřazovací fáze musí zlepšit defenziva. "Nevěděli jsme, jak dopadne zápas Ruska s Běloruskem, a tak se na přípravu budeme muset vrhnout teď," vysvětloval Weissmann.

"Sedneme si na to s celým mužstvem, trošku si to vyříkáme a ten výkon musí být určitě zodpovědnější. Měli bychom hrát dozadu lépe, více pomáhat obráncům. Necháváme je samotné a dostávají se pod obrovský tlak.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články