Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vondrka se těší na start v Minsku. Je rád, že nejel zbytečně

Minsk – Dlouhé čekání pro útočníka Michala Vondrku skončilo, kouč Vladimír Růžička ho doplnil na soupisku. Po obránci Michalu Jordánovi se tak dostalo na dalšího z čekatelů. Vondrka se může těšit na svůj druhý start na šampionátu, ve sbírce má bronz z roku 2012. "Jsem rád, že jsem sem nejel zbytečně a budu mít možnost zasáhnout do nějakého zápasu," uvedl.

Od začátku turnaje trénovali náhradníci do útoku ve žlutých dresech – spolu s Vondrkou další čekatel Martin Růžička a také Milan Gulaš s Lukášem Kašparem, kteří odcestovali domů. "Jednou to přijít muselo. Jsem rád, že to nepřišlo na mě," prohlásil slávistický odchovanec, který poslední dvě sezony strávil v KHL v dresu Slovanu Bratislava.

K zápasu nastoupil naposledy 4. května na Oddset Hockey Games ve Stockholmu proti Finsku. Chybějící herní praxi se snažil nahrazovat poctivě v tréninku. "Někdo řekne, že jsem odpočatý, ale někdy je to ještě horší, než kdyby člověk hrál. My jsme se ale udržovali v kondici. Hlavně jsme se snažili stále něco dělat. Kdyby člověk pořád jenom ležel na pokoji, tak se dostane do takového stavu, že se mu nic nechce a bolí ho akorát celé tělo. Já se cítím dobře," řekl Vondrka.

Michal Vondrka: "Nervozita je před každým zápasem, i když to není mistrovství světa. Je to ale taková zdravá nervozita. Já jsem už tohle zažil před dvěma roky, už mi není dvacet. Měl bych to zvládnout."

Trošku se změní jeho denní režim, který se u náhradníků mírně lišil. "Když člověk žije s týmem, ale nejezdí na zápasy, je takový oddělený. V tomhle to teď bude jiné. Já jsem stejně chodil na procházku s Tomášem Hertlem. On pak chodil do autobusu a my stihli akorát rychlé kafe a jeli na zápas za nimi," doplnil Vondrka.

Zatím není jasné, zda se zařadí rovnou do sestavy. V dnešním tréninku byl na pravém křídle v útoku s Martinem Zaťovičem a Jakubem Klepišem, ale složení bylo ovlivněno absencí zdravotně indisponovaných útočníků Tomáše Hertla, Jiřího Hudlera a Vladimíra Sobotky. Kouč Vladimír Růžička bude mít jasno o sestavě až v sobotu před zápasem podle stavu nemocných.

Vondrka zatím netuší, jaké by byly jeho úkoly. "Podle toho, na jakém postu nastoupím. Kdybych zůstal na pravém křídle jako dneska na tréninku, určitě by bylo hlavním cílem útočit a dát nějaký gól. Pokud mě dají nalevo, musel bych se domluvit s Jakubem Klepišem, kdo z nás bude bránit - jestli já, nebo on. Ale spíš bych to asi musel vzít dozadu," dodal Vondrka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články