Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V záchranářském duelu přehrálo Dánsko Itálii 4:1

Minsk - Hokejisté Dánska porazili Itálii a získali pro cestu za záchranou velice důležité tři body. V první třetině se hrál poměrně vyrovnaný hokej, Dánové o výhře rozhodli dvěma góly ve druhé dvacetiminutovce. Poté ještě pečetili do prázdné branky a výhrou 4:1 výrazně zkomplikovali Itálii situaci.

Radující se Dánové
zdroj: ČTK/AP

"Byl to těžký zápas. Ale hráli jsme disciplinovaně a dobře dozadu. Většinu zápasu jsme měli hru pod kontrolou, ale oni měli nebezpečné rychlé protiútoky. Byli jsme ale trpěliví a nakonec máme tři body," řekl dánský obránce Philip Larsen.

Italové, kteří budou ve středu dalšími soupeři české reprezentace, trefili hned z první střely tyč, ale jinak patřil začátek zápasu Dánům. Výrazně více práce než Nielsen tak měl brankář Bellissimo, který kapituloval poprvé již ve 3. minutě, kdy jej z dorážky překonal Jesper Jansen.

Ve 13. minutě se ale Italům podařilo vyrovnat, když se ujala bekhendová střela Kostnera. Dánové měli hned několik šancí získat vedení zpět na svou stranu, na přelomu první a druhé části ale zahrozil i soupeř. Nerozhodný stav se ale změnil až ve 36. minutě, kdy využil chybu Italů v rozehrávce Hansen a překonal Bellissima.

A o 29 sekund později vedlo Dánsko již 3:1, když střelu Kristensena nešťastně tečoval Scandella. Klíčový náskok již tým kouče Karlssona ubránil. Italové se už v 57. minutě rozhodli riskovat při hře bez brankáře, snížit se jim ale nepodařilo a naopak sami počtvrté inkasovali. "Je to ztráta. Cítili jsme, že dnes máme vyhrát. Oni neměli ještě ani jeden bod, ale teď jsou v tabulce před námi. Ještě ale není nic rozhodnuté, budeme pokračovat a věřit, že nějaké body získáme," řekl italský útočník Giulio Scandella.

Itálie - Dánsko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Kostner (Scandella) - 3. Jesper Jensen (Bjorkstrand, Storm), 36. Hansen, 37. Kristensen (Jakobsen, Boekder), 58. Staal (Boekder, Larsen). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Nord - Dahmen (oba Švéd.), Carnathan (USA). Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1.

Itálie: Bellissimo - Egger, Nicoletti, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin - Borrelli, Rocco, Ihnacak - Scandella, Di Casmirro, Kostner - Gander, Tudin, Felicetti - Insam, Fontanive, Ramoser. Trenér: Tom Pokel.

Dánsko: Nielsen - Larsen, J. B. Jensen, Lassen, O. Lauridsen, Bruggisser, Kristensen - Poulsen, Green, Christensen - N. Jensen, Hansen, Madsen - Jakobsen, Staal, Boedker - Storm, J. Jensen, Bjorkstrand. Trenér: Jan Karlsson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články