Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Trpká premiéra firmy Kovář & Kovář

Minsk - Bratři Jan a Jakub Kovářové nebudou zrovna nejlépe vzpomínat na jejich první společný zápas na světovém šampionátu. Jan byl totiž vyloučen na pět minut a do konce utkání v 35. minutě, gólman Jakub šel zase v závěru druhé třetiny z ledu po čtvrtém inkasovaném gólu. A na tom nesl vinu právě Jan. Český výběr během jeho trestu dvakrát inkasoval, což byl rozhodující moment zápasu, i když třígólové manko snížil alespoň o dvě trefy. "Dopadlo to prostě špatně," shrnul Jan.

Jakub Kovář
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Skončil on a hned já. Představovali jsme si to jinak," připustil Jakub Kovář. Svědomí měl ale čisté. "Nemyslím si, že bych něco podcenil či se špatně připravil. Prostě to štěstí nemám," dodal.

"Viděl jsem, že se Saša rozcvičuje, takže mi bylo jasné, že končím," uvedl. Jeho zklamání bylo znásobeno tím, že podobně těžkou chvilku si prožil podruhé během relativně krátké doby. "Je to úplně to samé, co se mi stalo na olympiádě," připomněl pětadvacetiletý gólman předčasné střídání v Soči v duelu proti Švédsku, po němž už se do hry nedostal.

Obráncům každopádně nic nevyčítal. "Jsem tam od toho, abych jim pomáhal. Přemýšlím, co dělat líp, snažím se pracovat na všem možném a zase to dopadlo špatně." Na bratrovo vyloučení měl však jiný názor než rozhodčí. "Nic mu říkat nebudu, ale myslím, že v tom byl nevinně. Snažil se hrát puk. Nevím, jestli mu někdo zvedl hokejku. Ale je divné dostat za to pět minut a do konce, to je přísné," mínil Jakub Kovář.

"Byla to moje chyba a strašně mě to mrzí," zpytoval svědomí Jan Kovář, jenž dobyl s Magnitogorskem Gagarinův pohár v KHL. "Nechtěl jsem to udělat, ale bohužel se tak stalo a ovlivnilo to celý zápas," vyčítal si. Provinil se navíc v samém závěru přesilovky českého týmu. "Musím se omluvit Jakubovi i celému týmu," zdůraznil.

Výše trestu ho ale zaskočila. "Vůbec jsem nevěděl, za co jsem vyloučený. Šel jsem po puku a klepnul jsem ho hokejkou do obličeje," zdůvodnil své prvotní rozčarování. "Překvapilo mě to hodně. Krev tam byla, ale nevím, jestli by nebylo normálnější dát dvě plus dvě minuty," namítl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články