Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Trápení Švýcarů pokračuje, prohráli také s domácím Běloruskem

Minsk – Na minulém mistrovství světa po výborných výkonech obsadili druhé místo. Na šampionátu v Minsku se však zatím hokejisté Švýcarska trápí a hrozí jim, že si nezahrají ani čtvrtfinále. Tým s helvetským křížem na prsou totiž prohrál i třetí zápas na turnaji, když tentokrát podlehl domácím 4:3.

Slavící hokejisté Běloruska
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

Švýcaři nezvládli vstup do turnaje, první i druhý zápas prohráli a k uchování šancí na postup do čtvrtfinále potřebovali domácí celek porazit. Inkasovali však jako první, když se při běloruském oslabení prosadil z brejku Sergej Kosticyn.

Ještě v pokračující přesilovce našel Josi volného Webera a Švýcarsko vyrovnalo. Vyprodaná Minsk aréna viděla řadu šancí, brankáři Berra a Koval si ale připisovali jeden úspěšný zákrok za druhým. V 18. minutě se favorizovaní hosté ujali vedení, když se při běloruské přesilovce dostal do brejku Schäppi a svůj nájezd jistě zakončil. 

Na začátku druhé třetiny mohl vyrovnat Grabovskij, ani jednu ze svých šancí ale nevyužil. Při hře čtyři na čtyři se to následně povedlo Stasovi. V závěru druhé dvacetiminutovky mohl obrat dokonat Grabovskij s Kaljužným, Berru však potřetí nepřekonali.

Ve 44. minutě vrátil vedení Švýcarům po rychlém protiútoku Frodievaux, Bělorusům se ale opět podařilo vyrovnat. V polovině třetí části se o to postaral svým druhým gólem Sergej Kosticyn. Vítězný gól dala posila domácího mužstva z NHL Grabovskij. Bělorusko tak má na kontě šest bodů.

Švýcarsko - Bělorusko 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Weber (Josi, Brunner), 18. Schäppi, 44. Froidevaux (Seger) - 6. S. Kosticyn, 24. Stas (Korobov, Platt), 50. S. Kosticyn (Kaljužnyj, Grabovskij), 58. Grabovskij. Rozhodčí: Fraňo (ČR), Piechaczek - Schrader (oba Něm.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 13 207.

Švýcarsko: Berra - Schlumpf, Josi, Seger, Weber, Blum, Grossmann, Kukan - Moser, Romy, Brunner - Hollenstein, Cunti, Fiala - Plüss, Ambühl, Suri - Rüfenacht, Schäppi, Stancescu - Froidevaux. Trenér: Sean Simpson.

Bělorusko: Koval - Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec - Kaljužnyj, Grabovskij, Stepanov - Platt, Stas, S. Kosticyn - Kolcov, Kitarov, A. Kosticyn - Ugarov, Jefimenko, Kovyršin - Volkov. Trenér: Glen Hanlon.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články