Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Thomas ani tentokrát MS neodmítl: Závěr sezony jsem si ale představoval jinak

Minsk – Ve svých čtyřiceti letech by některým hráčům v mladém týmu USA mohl dělat otce. Vždyť Jacobu Troubovi je dvacet a Sethu Jonesovi dokonce devatenáct. Nejstarší hráč amerického výběru, brankář Tim Thomas, místo odpočinku po sezoně NHL, kam se vrátil po roční pauze, vyrazil na mistrovství a znovu potvrdil, že patří k pravým patriotům.

Brankář USA Tim Thomas
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Korotayev Artyom

Držitel olympijského stříbra z roku 2010 je již na sedmém šampionátu, což jen potvrzuje, jak vážně turnaj bere a respektuje. Nepatří k těm zámořským hráčům a činovníkům, kteří mistrovství světa tak trochu přehlížejí. Thomas si dobře uvědomuje, jak těžké je šampionát vyhrát, neboť cítí, co pro všechna mužstva jen samotná účast znamená.

"Byl jsem na sedmi turnajích a dobře vím, že každý z těch týmů je dobrým týmem. A také to, jak moc důležitý je tento turnaj pro naše soupeře. Hráli jsme tu s pořádajícím Běloruskem a poté Švýcarskem, které je rok od roku lepší a lepší," ocenil Thomas.

Sám však zároveň připustil, že měl o této fázi sezony také poněkud odlišné představy a nepočítal s tím, že se na MS opět objeví. "V určitém směru jsem na to vůbec nehleděl. Očekával jsem totiž, že budeme s Dallasem ve druhém kole play-off," vysvětlil Thomas, který byl do Dallasu vyměněn v průběhu sezony z Floridy.

Jenže tým Stars skončil hned na úvod play-off na štítě favorizovaného Anaheimu. "Měli jsme ale dobrý tým a já měl dobrý pocit ohledně toho, co můžeme zvládnout dokázat. To se však nestalo a já musel udělat rychlé rozhodnutí, co dál. A tak jsem tady. A je skvělé tady být, nebylo to těžké rozhodování," doplnil Thomas, držitel Conn Smythe Trophy, určené nejužitečnějšímu hráči play-off při tažení Medvědů za Stanley Cupem před třemi lety.

Větším překvapením než jeho příjezd do Běloruska byla roční pauza, na niž se také stočila řeč. Thomas ji tehdy vysvětloval tím, že chce trávit čas s rodinou a v klidu přemítat o budoucnosti. "Postrádal jsem ale hokej natolik, že jsem se vrátil, chtěl zase hrát a využil toho, že jsem ještě dostatečně mladý na to, abych hrát mohl," uvedl Thomas.

Svého kroku ale ani v nejmenším nelituje. "Ten rok mimo hokej jsem si s rodinou opravdu užil. A myslím, že jsme to v té době i potřebovali," podotkl Thomas, jehož mají manželka Melissa a tři děti přijet povzbuzovat přímo do běloruské metropole. "Rodina za mnou dorazí a pro děti to bude obrovská zkušenost vidět takovýto turnaj tady v Evropě," řekl Thomas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články