Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sýkora na chatu: Pokud zlepšíme výkon, můžeme hrát o medaile

Minsk – Skvěle se své nové role zhostil někdejší hokejový trenér Marek Sýkora. Ve studiu České televize se rychle zorientoval a každý den analyzuje a glosuje hokejové dění na mistrovství světa v Minsku. Zkušený kouč odhaduje, že český tým má na to dostat se mezi nejlepší čtyřku, musí však svůj výkon ještě zlepšit. Marek Sýkora odpovídal na Vaše pestré dotazy na chatu.

Marek Sýkora
zdroj: ISIFA

Jeden den šampionátu střídá druhý. Hlavním tématem je pochopitelně hokej. "8:30 snídaně, 9:30 sms rodině, 45 minut procházka, po obědě odchod na stadion a do cca 23:00 hokej, hokej, hokej," popsal ve stručnosti na chatu svůj den Sýkora.

Někdejší trenér Dinama Minsk neskrývá, že k běloruské metropoli cítí pouto. "Minsk je veliké dvoumilionové město, široké bulváry, krásné parky, krásná děvčata, několik dobrých restaurací, obyčejní lidé příjemní, ale život trochu smutný…" uvedl Sýkora.

S českou hrou na turnaji zatím není zcela spokojen. "Výkony českého týmu jsou zatím průměrné," zdůraznil. Zároveň ale Sýkora zůstává optimistou. "Pokud zlepšíme výkon, můžeme hrát i o medaile," dodal.

Zítra končí boje v základních skupinách a Sýkora má o postupujících jasno. "Rusko, USA, Kanada, Švédsko, ČR, Slovensko, Bělorusko, Finsko." Vítězové Euro Hockey Tour Finové jsou pro Sýkoru největším zklamáním turnaje, kandidáty na titul hledá jinde. "Za favority MS považuji především Rusko a Kanadu," uvedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články