Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Švýcaři porazili Kazachy 6:2 a odsoudili je k sestupu

Minsk - Švýcaři si s chutí zastříleli proti Kazachstánu a jasnou výhrou 6:2 odvrátili hrozbu svého sestupu po špatném vstupu do turnaje. Díky vyrovnanosti skupiny B mohou stále pomýšlet i na postup, musejí ale v pondělí zdolat Lotyše a čekat na zaváhání dalších soupeřů. Naopak o osudu kazachstánského výběru je již rozhodnuto - poputuje do nižší divize mistrovství světa.

Utkání Švýcarsko - Kazachstán
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

Pro oba týmy velmi důležitý zápas byl zpočátku vyrovnaný. Kazachstán si jako první vynutil v deváté minutě přesilovku, jenže v ní sám inkasoval, když se na ofenzivní výlet vydal bek Kukan a otevřel skóre. Nedlouho poté hráli přesilovku Švýcaři a ti si vedli mnohem lépe, když gólmana Jeremejeva nachytal z úhlu Hollenstein. Nešťastníka v brankovišti Kazachstánu vzápětí nahradil Ivanov.

Ten držel čisté konto do 28. minuty. Švýcaři hráli dlouhou přesilovku po faulu Antropova, jenž inkasoval za zásah do oblasti hlavy a krku trest na pět minut a do konce utkání, čehož využil Weber a zvýšil na 3:0. Nedisciplinovanost Kazachů byla navíc potrestána do třetice v polovině 38. minuty, kdy přidal pojistku Ambühl.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Švýcarsko - Kazachstán


Rozklíženým Kazachům pak zasadil v úvodu třetího dějství další ránu Cunti. Josiho střelu v přesilovce Ivanov sice ještě pokryl, Moser se svou dorážkou ještě neuspěl, ale Cunti už ano. Rezignovaní Kazaši pak inkasovali pošesté, když dopřáli obrovský prostor na poklidnou střelu bez přípravy obránci Blumovi.

I Švýcaři už pak v závěrečných fázích duelu za rozhodnutého stavu zvolnili, čehož Kazaši využili alespoň ke korekci výsledku dvěma přesilovkovými góly, o něž se postarali Krasnoslobodcev a Rymarev.

Švýcarsko - Kazachstán 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 10. Kukan, 15. Hollenstein (Seger, Ambühl), 28. Weber (Josi), 38. Ambühl (Hollenstein), 44. Cunti (Moser, Josi), 47. Blum (Cunti, Brunner) - 51. Krasnoslobodcev (Dallman, Blochin), 60. Rymarev (Krasnoslobodcev, Blochin). Rozhodčí: Dremelj (Slovin.), Fraňo (ČR) - Dehaen (Fr.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:5, navíc Antropov 5 min. a do konce utkání, Spiridonov (oba Kazachstán) 10 min. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 11.739.
 
Švýcarsko: Berra - Weber, Josi, Kukan, Blum, Schlumpf, Seger, Grossmann - Hollenstein, Romy, Brunner - Moser, Schäppi, Ambühl - Suri, Froidevaux, Fiala - Rüfenacht, Cunti, Stancescu - Plüss. Trenér: Sean Simpson.
 
Kazachstán: Jeremejev (15. Ivanov) - Blochin, Dallman, Lakiza, Semjonov, Litviněnko, Savčenko, Vasilčenko, Kazancev - Starčenko, Antropov, Žajlajov - Romanov, Upper, Rachmanov - Gavrilin, Poliščuk, Krasnoslobodcev - Rymarev, Spiridonov, Panšin. Trenér: Ari-Pekka Selin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články