Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Švýcaři poprvé bodovali, Němce porazili 3:2

Minsk – Pokud chtějí Švýcaři pomýšlet na slušné umístění ve skupině B, museli v utkání proti Německu bezpodmínečně bodovat. Po třech zápasech totiž na svém kontě neměli ani bod. Ve čtvrtém duelu nakonec byli úspěšní, když svěřence Pata Cortiny porazili 3:2. I tak si ale polepšili jen o jednu příčku, přeskočili pouze Kazachstán. Za Německo vstřelil dva góly Matthias Oppenheimer a stal se zatím nejlepším střelcem na světovém šampionátu.

Utkání Švýcarsko - Německo
zdroj: ČTK/AP

Švýcaři hned začali útočit, Němce v první minutě nepustili k puku. Němci měli vzápětí možnost zahrát si přesilovou hru, ta však zůstala nevyužita. Němcům se zatím z přesilovek na šampionátu moc nedaří, dali pouze jeden přesilovkový gól.

Švýcaři naložili s první početní výhodou nepoměrně lépe. Ve 12. minutě musel na trestnou lavici Seidenberg, ale zpět do hry ho poslal předčasně Brunner, jehož rána propadla Zeppovi do branky. Švýcaři ale vedli minutu a půl, než vyrovnal dorážející Oppenheimer. Při dohrávaném oslabení z konce první části si mohli Švýcaři vzít vedení zpět, jenže Ambühl v dobré šanci nedal. Na druhé straně vychytal Plachtu gólman Berra.

Ve 33. minutě už se Švýcaři dočkali, když z mezikruží zacílil nechytatelně Hollenstein. V polovině 37. minuty navíc Brunnerovu povedenou akci zakončil v pádu úspěšně Romy. Z klidu ale ještě do druhé přestávky vyvedl Švýcary zcela zapomenutý Oppenheimer – 3:2. Němci hráli jednoduše, postavení před brankáře čekali na přihrávku, kterou by mohli doklepnout.

Utkání Švýcarsko - Německo
zdroj: ČTK/AP

Vyrovnat mohl ve 45. minutě Noebels, jenže puk šel mimo tyče. Němci se s blížícím se závěrem snažili zvýšit tlak, jenže Barta ani od modré čáry pálící Hördler stavem nepohnuli. V poslední minutě Němci zkusili oddechový čas i hru bez brankáře. Švýcaři nejprve minuli prázdnou branku a pak měli sami obrovskou porci štěstí, když Barta nastřelil horní tyč. Srovnání už nepřišlo a Švýcarsko tak vybojovalo první tři body na šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Švýcarsko - Německo

Švýcarsko – Německo 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Brunner (Josi, Weber), 33. Hollenstein (Josi, Cunti), 37. Romy (Brunner, Moser) – 14. Oppenheimer (Hördler, Hospelt), 39. Oppenheimer (Akdag, Hospelt). Rozhodčí: Patafie (USA), Rantala (Fin.)  Kilian (Nor.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 11 628. 

Švýcarsko: Berra  Schlumpf, Josi, Kukan, Blum, Seger, Weber, Ramholt Grossmann  Moser, Romy, Brunner  Hollenstein, Cunti, Schäppi  Fiala, Ambühl, Suri  Rüfenacht, Froidevaux, Stancescu. Trenér: Sean Simpson.

Německo: Zepp  Ankert, Braun, Kohl, Hördler, Krueger, Akdag, Reul  Mauer, Barta, Schütz – Oppenheimer, Hospelt, Weiss  Pietta, Kink, Seidenberg  Rieder, Draisaitl, Plachta  Noebels. Trenér: Pat Cortina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články