Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Švýcar Fiala a Ital Ihnačák na své české kořeny nezapomínají

Minsk – Švýcarský útočník Kevin Fiala i jeho italský kolega Brian Ihnačák mají něco společného. U obou se dají najít české nebo chcete-li československé kořeny. Na rozdíl od českých hokejistů, kteří mají ještě zítra den volna, čekají tyto dva hráče důležité boje o udržení. Švýcaři se utkají s Finy, Italy čeká Kanada.

Je nám líto, video expirovalo.
Fiala a Ihnačák o svých českých kořenech

Sedmnáctiletý Fiala má na svém kontě starty za juniorské reprezentační výběry, nyní se prosadil i mezi seniory. Na šampionátu zatím zaznamenal jednu přihrávku. Hokej ho učil jeho otec, trenér Jan Fiala.

"Můj táta mi dal docela všechno, pomáhal mi na led, když jsem byl malý," uvedl nadějný švýcarský hráč.

Snem Fialy je angažmá v NHL, draft ho čeká v létě. Tímto procesem už v minulosti prošel Ital Brian Ihnačák. Na rozdíl od svého otce Petera a strýce Miroslava, kteří v 80. letech emigrovali z Československa, se ale do elitní soutěže nepropracoval. Zatím se mu ani nedaří na šampionátu. Proti Slovensku ale bude mít speciální motivaci.

"Je to můj druhý stát, vyrostl jsem na Slovensku v Popradě, běhali jsme hodně Tatry, rádi jsme chodili před tréninkem na houby. Určitě to se mnou zůstane po celý život," zavzpomínal Ihnačák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články