Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sobotka: Neměli bychom se radovat, musíme se zlepšit

Vladimír Sobotka se v pátém zápase v reprezentačním dresu poprvé zapsal mezi střelce. Jeho gól z první minuty byl o to cennější, že rozhodl o české výhře nad Norskem v základní skupině mistrovství světa v Minsku. Národní tým má díky tomu postup do čtvrtfinále ve svých rukách a nemusí sledovat výsledky dalších zápasů. 

Vladimír Sobotka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sobotka překonal brankáře Steffena Söberga již ve 39. sekundě, když za záda dezorientovaného Nora dorazil střelu Tomáše Hertla. "Prostě jsem ho tak vymíchal, že už koukal hlavou dozadu," usmíval se Sobotka po zápase. "Ne, vypadl mu puk a hledal Hertlíkovu dorážku. Já jsem tam měl odkrytou bránu, tak jsem si to podržel, abych to náhodou netrefil mimo. Dal jsem to do prázdné," dodal již s vážnou tváří.

Puk si schoval, ale slavit moc nechtěl. Po těsné výhře 1:0 si byl vědom toho, že česká hra stále není ideální. "Bylo to štěstí, ale mám smíšené pocity ze hry. Nemyslím si, že bychom se měli z něčeho radovat. Máme se v čem zlepšovat," uvedl útočník St. Louis.

Národní tým odehrál dobrá utkání proti Slovensku, Švédsku a Kanadě, s papírově slabšími soupeři se ale v Minsku trápí. "Líbily se mi zápasy se Švédy a s Kanadou, když takhle odehrajeme zápas pokaždé, můžeme vyhrávat s každým. Na druhou stranu jsou všechny týmy našlapané a stíhají s námi bruslit. A takticky nejsou také špatně vybavené. Nesmíme je podceňovat," podotkl Sobotka.

I Norové měli řadu šancí a Alexander Salák si připsal řadu těžkých zákroků. "Zase jsme přestali hrát a zbytečně jsme ztráceli puky ve středním pásmu. Toho se musíme vyvarovat. Norové nehráli špatně, ale my zbytečně ztrácíme puky na červené a jejich obránci to házeli na útočnou modrou. A útočníci měli rychlé protiútoky. Zbytečně nás to oslabovalo a je to dostávalo do hry," řekl.

Český tým měl na druhou stranu smůlu v koncovce, Sobotkovi spoluhráči trefili hned třikrát brankovou konstrukci. "Nemůžeme se ale uspokojit a říct, že jsme dali tři tyče a že jsme tím pádem měli smůlu. Šance jsme měli, ale gól jsme nedali a hraje se na góly. Oni šance také měli a Saša Salák nám vyhrál zápas. Doufám, že když se dostaneme do další šance, zachováme chladnou hlavu. Mohli jsme dát klidně pět gólů," uvedl Sobotka.

Seveřané hráli v poslední minutě power play, ale na rozdíl od Dánska v sobotním utkání se jim nepodařilo vyrovnat. "Na Dánsko jsme nemohli myslet, to bychom to zbytečně přivolali. Já jsem dneska věřil, že to tentokrát dotlačíme do vítězného konce za tři body," řekl Sobotka, který hrál v první formaci s Jaromírem Jágrem a Tomášem Hertlem.

Řada českých hokejistů včetně Sobotky měla v minulých dnech střevní problémy. Na hře se to podle rodáka z Třebíče projevilo. "Ještě jsem trošku oslabení, ale na to se nebudu vymlouvat. Teď už jsou důležité zápasy, hrajeme vlastně o čtvrtfinále. Zkomplikovali jsme si to s Dány, takže tady už není se na co vymlouvat," dodal Sobotka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články