Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slovenský tým: Francii nesmíme podcenit a tři body budou naše

Minsk - Hokejisté Slovenska prohráli i druhý zápas na MS a po dvou hracích dnech mají na kontě jen jeden bod. Kapitán Miroslav Šatan ale věří, že jeho tým bude v dalším průběhu turnaje úspěšnější a zajistí si postup do čtvrtfinále. "Když jsme se před turnajem dívali na rozpis, málokdo nás v prvních zápasech považoval za favorita," řekl po porážce s Kanadou. Předtím tým kouče Vladimíra Vůjtka staršího prohrál s Českem v prodloužení 2:3.

Ilustrační foto

"Důležitější zápasy nás čekají. V nich musíme získat nějaké body, pokud chceme splnit cíl, který jsme si dali. Doufám, že jsme si schovali góly na další zápasy, ve kterých je budeme potřebovat," podotkl Šatan.

"Z těchto dvou zápasů je potřeba brát si jen to pozitivní. S Českem i s Kanadou jsme odehráli dobré minuty. Bodový zisk je malý, máme jen bod, ale zápasy byly těžké, a pokud budeme do nejbližších zápasů přistupovat tak jako dosud, tak ty tři body získáme."

Slováci podlehli Kanadě 1:4, duel však ztratili až ve třetí třetině, v níž třikrát inkasovali. Ještě na začátku 48. minuty to přitom bylo nerozhodně 1:1. "Dvě třetiny jsme hráli dobře, ale v závěru jsme udělali chyby. Nevím, jestli to bylo naší nezkušeností. Zase nám na konci zápas utekl," litoval devětatřicetiletý útočník.

"Z těch dvou zápasů je potřeba brát si jen to pozitivní. S Českem i s Kanadou jsme odehráli dobré minuty. Bodový zisk je malý, máme jen jeden, ale zápasy byly těžké, a pokud budeme do nejbližších zápasů přistupovat tak jako dosud, tak tři body získáme," doplnil jeden z koučů slovenského národního týmu Peter Oremus.

Slovensko se v pondělí utká s Francií. "Před dvěma lety jsme s nimi absolvovali přestřelku, kterou jsme vyhráli 5:4. Byl to těžký zápas. V pátek se Francouzi postarali o zatím největší překvapení turnaje, když dokázali porazit Kanadu. Nebude to lehký soupeř, ale máme den na odpočinek a přípravu na zápas, ve kterém musíme bodovat," podotkl mistr světa z roku 2002 Šatan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články