Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slováci se loučí vítězstvím nad Dánskem 4:3

Minsk – Slováci se rozloučili s mistrovstvím světa vítězně. V zápase proti Dánsku zvítězili 4:3. Dvěma góly se na tom podílel útočník Tomáš Tatar. Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka vyhráli potřetí na turnaji a ve skupině obsadili páté místo. Dánsko je sedmé.

Slováci se radují v zápase proti Dánsku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Byl to docela dobrý zápas. Bylo docela těžké najít motivaci. Ani jeden tým neměl moc co ztratit, ale je rozdíl skončit turnaj s výhrou, nebo s porážkou. Taky tady byl rozdíl v umístění," uvedl Tatar a poukázal tak na fakt, že ani jeden tým před duelem už nemohl postoupit do play-off.

Začátek duelu nepřinesl zrovna ofenzivní hokej. Do první větší šance se dostal Jesper Jensen, ve 2. minutě však Laca ve slovenské brance nepřekonal. Hned z první solidní akce zahrozili i Slováci, střelu Skokana tečoval Viedenský do levé tyče.

Více práce než Nielsen měl Laco, který i dnes předvedl mimořádný zákrok. Ve 14. minutě se vyznamenal proti Staalovi. Slovenští hráči se dostali do vedení, když otevřel skóre pohotově dorážející Tatar. I když vystřelili na branku jen čtyřikrát, první třetinu vyhráli.

Dánové ve 22. minutě vyrovnali, když Ďalogovo vyloučení využil Boedker. Vrátit slovenskému celku vedení mohl Marinčin, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Hansen. Tým českého kouče Vůjtka přidal na aktivitě, druhý gól ale nepřidal.

Dočkal se ho až ve 42. minutě ve dvojnásobné přesilové hře, kdy Nielsena překonal nejproduktivnější hráč týmu na šampionátu Miklík. Dánové však dokázali, také v početní výhodě, odpovědět. V 53. minutě vyrovnal Green.


Slováky ztracené vedení nepoznamenalo a také dokázali rychle zareagovat. V přesilovce upravil na 3:2 Viedenský a za 20 sekund se po samostatné akci prosadil Tatar. Zápas získal spád a přestřelka pokračovala. O osm sekund později to bylo jen 3:4, další gól ale již nepadl.

Dánsku se nepodařilo vyrovnat ani v power play. "Hráči byli zklamaní, ale ukázali charakter a získali jsme tři body," ocenil své svěřence trenér Vladimír Vůjtek. Jeho protějšek Jan Karlsson litoval, že Dánové nevyužili více přesilových her. "Měli jsme deset přesilovek, z nich musíme dát více než dvě branky. Vyloučení ve třetí třetině nás nakonec stála zápas," litoval Karlsson. "Ale udrželi jsme se v elitní skupině a to byl náš první cíl, který se nám podařilo splnit. Měli jsme ale šanci získat více bodů," dodal Karlsson.

Dánsko – Slovensko 3:4 (0:1, 1:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 22. Boedker (Green, Christensen), 53. Green (Christensen, Lassen), 55. Jesper Jensen (Jesper B. Jensen) – 15. Tatar (Valach), 42. Miklík (Viedenský), 54. Viedenský (Miklík, Valach), 55. Tatar (Mikúš). Rozhodčí: Kaval (USA), Olenin (Rus.) – Lederer (ČR), Semjonov (Est.). Vyloučení: 5:10, navíc O. Lauridsen (Dánsko) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 7 251.

Sestavy:

Dánsko: Nielsen – O. Lauridsen, Kristensen, Larsen, Lassen, M. Lauridsen, J. B. Jensen, Bruggisser – N. Jensen, Madsen, Hansen – Boedker, Green, Christensen – Storm, J. Jensen, Bjorkstrand – Staal, Jakobsen, Poulsen. Trenéři: Jan Karlsson.

Slovensko: Laco – Ďaloga, Sloboda, Švarný, Valach, Marinčin, Čerešňák – Hrivík, Šatan, Nagy – Miklík, Mikúš, Tatar – Pánik, Marcinko, Haščák – Skokan, Viedenský, Réway. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články