Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slováci jasně přehráli Italy a zvýšili své naděje na čtvrtfinále

Minsk - Výhrou 4:1 nad Italy se slovenští hokejisté s definitivní platností vyhnuli sestupovým vodám. Díky zisku třech bodů jsou naopak stále ve hře o čtvrtfinále a budou netrpělivě sledovat výsledky dalších týmů ve skupině A. Celek z Apeninského poloostrova odsoudila prohra k pravděpodobnému sestupu z elitní divize, který může squadra azzura odvrátit jen v případě úspěchu ve svém závěrečném duelu proti Švédům. Slováky čeká také ještě jedno střetnutí v rámci základní skupiny, a to úterní vystoupení proti Dánsku.

Utkání Slovensko - Itálie
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slováci začali aktivně a od prvního střídání měli převahu. Hrivík, Nagy ani Šatan sice nedokázali otevřít skóre, ale v 11. minutě již slovenští hráči vedli. Bellissima v italské brance překonal obránce Ďaloga. Slováci vyhráli první třetinu na střely 22:3, další góly ale přidali až ve druhé části. Ve 24. minutě zvýšil na 2:0 Viedenský. Až poté vážněji zahrozili Italové, Sullivan s Ganderem však Laca překonat nedokázali. Podobně dopadl v polovině zápasu i Borrelli. Místo toho se opět prosadili slovenští hráči, na 3:0 zvýšil Tatar.

Italům se však ale nakonec přece jen podařilo snížit, ve 39. minutě skončila za zády Laca střela Eggera. Žádné drama se ale nekonalo. Slováci pokračovali v solidním výkonu a v přesilové hře pět na tři získali tříbrankový náskok zpět. Navýšit výhru Vůjtkova týmu mohl v 55. minutě Tatar, neproměnil ale trestné střílení.
 
V samotném závěru měli Italové výhodu přesilové hry pět na tři, kterou podpořili odvoláním Bellissima, druhý gól ale po dalším skvělém zákroku Laca a trefené tyčce nepřidali.

Trenér Vůjtek dostal výhrou hezký dárek k 67. narozeninám

"Postup do čtvrtfinále nemáme ve svých rukách, mají ho Francouzi. Uvidíme, jak dopadnou nedělní a pondělní zápasy a co se do úterý stane. Kluci mi ale dnes dali pěkný dárek," dodal Vladimír Vůjtek.

"Dnes jsme spokojeni. V první třetině jsme měli více než dvacet střel, měli jsme tlak a splnili jsme to, co jsme si řekli. Byl to asi náš nejlepší výkon na turnaji. Najdou se tam i negativa. Vyloučeními v závěru jsme si to zkomplikovali," řekl kapitán Miroslav Šatan.

Slovensko - Itálie 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Ďaloga (Sloboda), 24. Viedenský (Ďaloga, Réway), 35. Tatar (Miklík), 49. Miklík (Tatar, Šatan) - 39. Egger (Rocco). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Nord (Švéd.) - Hull (Kan.), Puolakka (Fin.). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 5929.
 
Slovensko: Laco - Ďaloga, Sloboda, Švarný, Valach, Marinčin, Mihálik - Hrivík, Šatan, Nagy - Miklík, Mikúš, Tatar - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Viedenský, Réway - Šťastný. Trenér: Vladimír Vůjtek st.
 
Itálie: Bellissimo - Egger. Borgatello, Larkin, Nicoletti, Sullivan, Johnson, Hofer - Scandella, Kostner, Di Casmirro - Ihnacak, Rocco, Borrelli - Gander, Tudin, Fontanive - Insam, Anton Bernard, Felicetti. Trenér: Tom Pokel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články