Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šance Hertla na účast na MS stále žije, Zohornu vyřadila zlomenina

Stockholm – Tomáš Hertl na mistrovství světa v hokeji? Podle trenéra českého národního celku Vladimíra Růžičky tato možnost stále je. Naopak o šanci zahrát si v Minsku přišel po čtvrtečním zápasu proti Švédsku útočník Pardubic Tomáš Zohorna, který si při blokování jedné ze střel zlomil zánártní kůstku.

Tomáš Zohorna
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Je mi to hodně líto. Byl to hráč, který pro mě byl skoro jasný, že jede na mistrovství světa. Je to pro mě dost smutné, hrál v přípravě opravdu skoro nejlíp. Skočil do rány a bohužel to dostal do nártu," řekl Růžička.

"Představoval jsem si, že sezona skončí jinak než zraněním. To je ale holt život," prohlásil smutný Zohorna. "Ale jsem samozřejmě rád, že jsem dostal šanci si nějaké zápasy za reprezentaci zahrát. To je pro mě plus. Docela se mi dařilo, byl jsem spokojený se svou hrou," doplnil centr, který v přípravě v zápasech Euro Hockey Challenge v národním mužstvu debutoval.

Stavitelé týmu dál čekají, zda budou mít k dispozici z NHL další posily – útočníky Jakuba Voráčka z Philadelphie a Tomáše Hertla ze San Jose. U Voráčka vidí kouč Růžička menší naděje na účast v Minsku, u Hertla větší. Stále ale čeká na výstupní prohlídky v klubech.

"Uvidíme dneska večer. U Jakuba Voráčka by se dalo říct, že nejede, ale je zase nějaká malinká šancička. Nejdřív prohlídkou neprošel, pak zase přišla nějaká zpráva, že jo. Jsme spolu domluvení, že pokud to půjde, tak chce přijet. Musí to ale řešit podle toho, co mu řeknou doktoři," uvedl Růžička.

U Hertla, který se nedávno vrátil do sestavy San Jose po dlouhodobém zranění kolena, prý šance je. "Záleží to na Tomášovi, teď to řeší. Šance je a myslím, že klub má docela dobrý přístup. Tomáš ale dlouho nehrál a uvidíme, jak to dopadne," dodal Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články