Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Salák duely s Dány vynechá, před MS chce ještě potrénovat

Praha - Sezona mu nevyšla podle představ, ale je před ním nová výzva. Bude se totiž prát o post reprezentační jedničky pro hokejové MS v Minsku. Alexander Salák se vrátí do zápasového rytmu v českém dresu až v příštím týdnu proti Norsku. K týmu se stejně jako spoluhráč z Petrohradu Roman Červenka a Lukáš Kašpar s obráncem Janem Kolářem z Doněcku připojil v pondělí a celá čtveřice během přípravných dvojutkání v Děčíně proti Dánsku ještě nenastoupí.

Alexander Salák (vlevo) a Roman Červenka na tréninku hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Po vyřazení s Petrohradem jsem týden netrénoval, takže jsem rád, že se můžu dostat trošku zpátky do nějakého hokejového tempa. Vůbec mi to nevadí," řekl Salák. Sedmadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa i únorových olympijských her v Soči naposledy chytal v pátek 28. března, kdy Petrohrad prohrál v šestém čtvrtfinálovém utkání KHL v Jaroslavli a sen o triumfu pro SKA skončil.

Ambiciózní Petrohrad plný hvězd v čele s Iljou Kovalčukem znovu v KHL nenaplnil očekávání a na první triumf klub šéfa soutěže Alexandra Medvěděva stále marně čeká. Saláka mrzí, že klubová sezona skončila dříve, než si všichni představovali. "Radši bych ještě hrál, ale co se dá dělat. Člověk se musí připravit na novou výzvu, a to je mistrovství světa," uvedl.

"Všechny nás to mrzí, takový je ale hokej. Nikdo to asi neočekával, ale bohužel to tak dopadlo. Nepostoupili jsme do dalšího kola, takže to pro nás byl konec sezony," prohlásil Salák, který přišel do Petrohradu loni ze švédského Färjestadu.

Vyřazení už strávil. "Nebyla to moje první sezona, takže to zklamání je takové, že ze sportovního hlediska se vypadlo a hotovo. Zabalí se věci, řeknete klukům: 'Čau,' dáte si společnou večeři a je konec. Co se dá dělat."

Čistku v Petrohradu nekomentuje

V Petrohradu po vyřazení nastaly změny. Skončil trenér Jukka Jalonen a nahradil ho Vjačeslav Bykov, odvolán byl i generální manažer Alexej Kasatonov. "Nebudu se k tomu vyjadřovat. Já jsem se snažil odvádět pro tým co nejlepší výkon, na to jsem se soustředil. A tyhle věci jdou mimo mě," nechtěl Salák komentoval změny.

Soustředění teď už směřuje k reprezentaci. Staronový trenér české reprezentace Vladimír Růžička, který nahradil po olympiádě Aloise Hadamczika, chce mít před turnajem v Minsku jasně danou brankářskou jedničku, dvojku a trojku. Šanci chytat od začátku má i další Čech v KHL Jakub Kovář z Jekatěrinburgu. Salák nad tím dopředu nepřemýšlí.

"Já se budu připravovat stejně jako na minulé reprezentační akce a na zápasy v klubu. Budu se snažit odvést co nejlepší práci a tyhle věci nechám pro novináře," řekl Salák, který je ale rád, že mu sezona nekončí. "Pro každého sportovce je každá nová výzva svým způsobem dobrá. Sezona nevyšla podle plánu, ale uvidíme, jak to půjde dál," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články