Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička se na posledním tréninku mračil nad přesilovkami i kvalitou ledu

Minsk - Poslední trénink před vstupem českého výběru do 78. mistrovství světa hokejistů v Minsku se nesl v duchu nácviku přesilovek. Kouč Vladimír Růžička příliš spokojený nebyl, možná kvůli lehké nervozitě, možná kvůli horší kvalitě ledu v hale Čižovka. Češi mají na soupisce den před startem turnaje dva brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků. Další šestice čeká na doplnění, dva hráči v poli se na ni však určitě nedostanou.

Vladimír Růžička během tréninku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kouč cítí z mužstva den před vstupem do šampionátu natěšení a nervozitu. "Doufám, že je zdravá," usmál se Růžička. Zatím se ale mračí nad přesilovkami v tréninku. "Dneska si na to sedneme. V té první hledají furt Jardu (Jágra). Vůbec nedáme puk do brány. Ta druhá vypadá líp, ale na můj vkus málo střílí," navázal Růžička.

V přesilovkách se sehrává s Jágrem, Vladimírem Sobotkou, Jakubem Klepišem a bekem Ondřejem Němcem Tomáš Hertl. V další jsou to beci Petr Zámorský, Martin Ševc a útočníci Roman Červenka, Jan Kovář a Jiří Hudler. "Nevím, jestli se při tréninku bojí, že někoho trefí, ale v zápase musíme střílet. Nemůžeme hrát pořád na sto osmdesát nahrávek. Led není moc dobrý, musíme to cpát do brány," doplnil kouč.

Na soupisce zatím 21 jmen

Teoreticky může narůst počet "Černých Petrů" i na tři, protože stavitelé národního týmu ještě vyčkávají na vývoj 2. kola Stanleyova poháru v sérii Bostonu s Montrealem, který vede 2:1 na zápasy. Růžička si dává jako hraniční termín konec série v pondělí, kdy by se mohl hrát šestý zápas. "Kdyby byl konec v pondělí, tak bychom určitě kluky oslovili. Jak Tomáše Plekance z Montrealu, tak Davida Krejčího z Bostonu," uvedl Růžička.

Na soupisku se nevešli zatím brankář Pavel Francouz z Litvínova, obránce Michal Jordán z farmy Caroliny v Charlotte v AHL a útočníci Milan Gulaš z Färjestadu, Lukáš Kašpar z Doněcku, Michal Vondrka ze Slovanu Bratislava a Martin Růžička z Třince.

Premiérovou účast na mistrovství světa si zařazením na soupisku připsali obránci Jakub Kindl z Detroitu, Jan Kolář z Doněcku, Ondřej Vitásek z Liberce, Petr Zámorský ze Zlína, Martin Ševc s útočníkem Jiřím Sekáčem ze Lva Praha a další forvardi Vladimír Sobotka ze St. Louis, Martin Zaťovič z Karlových Varů.

Předpokládaná sestava:

Salák - Němec, Kindl, R. Polák, Ševc, Zámorský, Kolář II, (Vitásek) - Jágr, Sobotka, Klepiš - Hertl, Červenka, Rolinek - Sekáč, Jan Kovář, Hudler - Petružálek, Novotný, Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým trénoval před duelem se Slováky
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články