Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička: Přijde mi, že někteří hráči hrají líp než v klubu

Havlíčkův Brod – Třetí výhra v třetím utkání – Vladimír Růžička prožívá úspěšný návrat na reprezentační střídačku. Po výsledcích v Děčíně 4:0 a 2:0 jeho svěřenci v prvním ze dvou utkání v Havlíčkově Brodu porazili Nory také jednoznačně 6:2. Růžička tuší, že větší prověrkou budou jiné zápasy.

Vladimír Růžička na lavičce české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

V týmu má kouč zatím řadu hráčů s minimem reprezentačních zkušeností. "Kluci dobře trénují a plní si věci, které mají. Hrají s velkou chutí a rvou se o to. Pro nás trenéry je to velice dobré zjištění. Někteří hráči mi přijdou, že hrají i líp než v klubu a produkují vynikající hokej," uvedl Růžička.

Podle něj hokejisty motivuje i šance na start na mistrovství světa. "V roce 2010 se pořád říkalo, že někdo přijede, a pak přijeli jen čtyři hráči z NHL. Cítí šanci," připomněl reprezentační kouč zlatý šampionát v Německu, po kterém se s reprezentací rozloučil a nahradil jej Alois Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Norsko

Dnes si hned čtveřice hráčů - obránci Ondřej Vitásek, Jan Kolář II a útočníci Tomáš Vincour a Tomáš Filippi - připsala premiérové trefy. "Jsem rád za kluky, kteří jsou tady třeba poprvé, že zatím hrají velice dobře a začínají si víc věřit. Uvidíme dál, ale teprve přijdou těžší zápasy, třeba hned příští týden," naznačil Růžička, že vystoupení ve Švýcarsku už bude náročnější.

Těší jej však, že i pro příští sezonu se mu okruh reprezentantů rozšiřuje. "Je dobré do budoucna, že se ti kluci ohrají. I když nepojedou na mistrovství světa, tak je to přínos, že s nimi v příští sezoně na Euro Hockey Tour a přáteláky můžeme počítat. Ukazují, že nejsou špatní, a rvou se o dres reprezentace," doplnil Růžička.

Ve čtvrtečním duelu se oproti dnešku zařadí do sestavy obránce Tomáš Linhart s útočníkem Martinem Růžičkou z Třince a Lukáš Kašpar z Doněcku. Do branky se postaví místo Alexandra Saláka Jakub Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články