Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička do soboty zapíše útočníka. Končí Kašpar a Gulaš

Minsk – Růžička chce po omluvence Davida Krejčího zapsat před utkáním s Dánskem na soupisku dalšího útočníka. Vedou jej k tomu i střevní potíže, které má polovina týmu. Lékař národního týmu věří, že do soboty odezní. Reprezentaci každopádně opustí útočníci Lukáš Kašpar a Milan Gulaš. Nemají šanci, že by se dostali na soupisku.

"Určitě bych chtěl do sobotního zápasu dopsat jednoho útočníka. Představu máme, ale řeknu to nejdřív hráčům," řekl Růžička. Krejčí se nakonec k týmu nepřipojí, omluvil se pro únavu. Názor Tomáše Plekance v případě vyřazení Montrealu Růžička znal. "Vypadalo to, že Boston postoupí. Bylo to pro něj 3:2, s Plekancem to bylo domluvené. Jarda Jágr s ním byl hodně v kontaktu, že by přijel. Sedmý zápas nám to celé zkomplikoval, počítali jsme se šestým."

Lékař reprezentace Tomáš Vyskočil: "Střevní potíže má zhruba polovina týmu. Někteří ten průjem dokončují, někteří ho začínají. Je to zřejmě virového původu. Hráči nemůžou jíst, a tím pádem nemají příjem energie. Dramaticky to ale snad probíhat nebude."

Na soupisce po doplnění útočníka pro sobotní duel zbude už jediné místo v poli. "Na soupisku bychom buď dopsali odsud dva útočníky, nebo útočníka a beka. Každopádně chci mít v sobotu třináct útočníků," prohlásil Růžička.

Vede jej k tomu i fakt, že střevní potíže postihly nově i tři další forvardy. "Měli ty samé problémy. Chtěl bych, abychom v pátek už trénovali. Ale uvidíme, jak hráčům bude. S Vláďou Sobotkou jsem mluvil a stav moc lepší není," dodal Růžička. Sobotka nemohl ani nastoupit ve středečním duelu s Itálií.

Čtvrteční trénink absolvovala jen šestice hráčů, kteří jsou mimo soupisku - brankář Pavel Francouz, obránce Lukáš Kovář a útočníci Milan Gulaš, Lukáš Kašpar, Martin Růžička a Michal Vondrka. "Potíže jsou obdobné jako včera, dneska jsme volili volný trénink. Kluci se byli jenom protáhnout, někteří zůstali na hotelu," uvedl Růžička. Gulaš a Kašpar nicméně odjedou domů, protože nemají šanci, že by se dostali na soupisku. Aktuálně je na české soupisce 20 hráčů do pole a dva brankáři.

První ze dvou volných dnů na turnaji, které má český tým před duelem s Dánskem, si tým moc neužije. "Tím, že je hráčům blbě, neměl trénink cenu. Hlavně, abychom to uhráli v sobotu a neděli," přál si kouč před duely s Dánskem a Norskem.

Proti Itálii nehrál kvůli problémům se zády také Ondřej Vitásek, který byl připravený na lavičce, ale z pozice sedmého obránce do hry nezasáhl. "Lepší se to každý den, uvidíme zítra. Snad budu moct nastoupit už do tréninku a pak (v sobotu) do zápasu," prohlásil Vitásek, jenž už střevní potíže překonal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články