Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Růžička byl rád, že tým při střevních potížích uhrál tři body

Minsk - Nejen se zarputilým outsiderem, ale i se střevní chřipkou bojoval český národní tým při výhře nad Itálií 2:0. Útočník Vladimír Sobotka do utkání vůbec nezasáhl a s potížemi se potýkala téměř třetina mužstva. Podle Vladimíra Růžičky byl zápas pro tuto část týmu velmi nepříjemnou záležitostí a kouč byl proto hlavně rád, že nakonec jeho svěřenci uhráli tři body.

Vladimír Růžička na reprezentační střídačce
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Růžička chtěl do zápasu poskládat první formaci s Jaromírem Jágrem právě se Sobotkou na centru a Tomášem Hertlem vlevo. Nakonec zůstali s veteránem Hertl a Tomáš Rolinek. Ve čtvrtém útoku se střídala pravá křídla. "Nebyla to velká komplikace a myslím, že by si s tím měli kluci poradit. Horší je, že od včerejška mají někteří kluci střevní problémy," řekl Růžička.
 
"Martin Ševc ležel už včera, ten se z toho trošku dostal. A Vláďa Sobotka byl s námi ráno na rozbruslení a lehnul víceméně až tady na stadionu před zápasem. Převlíkal se, chtěl hrát, ale byl tak bílej a zelenej, že jsme řekli, ať jede radši na hotel. Bylo mu strašně zle. Doktor mu dal nějaké léky. Teď bude dva dny odpočívat a uvidíme do soboty," popsal Růžička Sobotkovy potíže.

Někteří hráči se nemohli ani pořádně najíst

S problémy ale hráli i další hráči. "Nejsou to všichni, asi šest sedm. Pro hráče to musí být hrozné. Oni se nemůžou vůbec najíst. Můžu to potvrdit, protože ty problémy mám taky, a to nehraju. Moc dobře mi celý den dneska není," uvedl kouč. "Uvidíme, snad se z toho dostaneme, protože to bylo na hraně i u Tomáše Hertla. Nebylo mu dobře, ale odehrál to. Viděl jsem ho, když šel střídat, a bylo mi ho trochu líto," navázal Růžička. Až ráno se podle aktuálního vývoje rozhodne, jestli bude celý tým ve čtvrtek trénovat.
 
Růžička přesto věřil, že jeho tým duel s Itálií zvládne lépe, i když čekal od soupeře odpor. "Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, ale myslel jsem si, že dáme nějaké góly a v klidu to odehrajeme. To se nestalo. Soupeř dobře bránil, my jsme pořád jenom kombinovali a málo se cpali do brány," hodnotil český kouč, který sice od druhé třetiny zaznamenal zlepšení, ale k ideálu měl výkon podle jeho slov hodně daleko. "Nebylo to dobré a musíme se hodně zlepšit, abychom další zápasy uhráli," varoval před duely s Dánskem, Norskem a Francií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články