Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Rusové zápas s Kazachstánem kontrolovali a vyhráli 7:2

Minsk – Ruští hokejisté porazili své kazašské protějšky 7:2 poté, co v závěrečné třetině trochu zvolnili tempo a Kazachstánu dovolili vstřelit dvě branky. O výhře rozhodli v první polovině zápasu, když ve 32. minutě vedli už 4:0. Shodně čtyřmi kanadskými body se v dresu vítězů blýskli útočníci Sergej Plotnikov (2+2) a Viktor Tichonov (1+3). Nadále tak kráčí šampionátem neporaženi, naopak Kazaši po čtyřech utkáních mají jediný bod.

Ruští hokejisté slaví výhru
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

Rusové šli za dalším tříbodovým ziskem jistým, ale trpělivým krokem. Po úvodním oboustranném oťukávání připravil na konci 13. minuty Ovečkin šanci pro Zaripova, gólman Ivanov byl však připravený. Vzápětí se proti pravidlům provinil Spriridonov a Rusko v první přesilovce otevřelo skóre. Ve skrumáži před brankou se odrazil kotouč k Plotnikovovi a ten snadno doklepl do prázdné branky. Další možnost spálil Burmistrov.

Zkraje druhého dějství pykal Upper a ani on nepobyl na lavici hanby celé dvě minuty. Po akci Zaripova ho již za 28 vteřin vrátil do hry Jakovlev. Třetím vyloučeným Kazachem byl ve 24. minutě Vasilčenko a sborná trestala do třetice. Zaripov po přihrávce od Tichonova skóroval ranou bez přípravy, tentokrát jen 14 sekund od začátku početní výhody. Kazaši byli zralí na ručník, což vyústilo v oddechový čas.

Ten alespoň trošku přibrzdil Rusy v rozletu, ale zcela je zastavit nemohl. V polovině zápasu se proti Širokovovi vytáhl výtečným zákrokem Ivanov, jenže po chvilce si vybojoval puk Kuljomin a přidal čtvrtý gól. Ve 38. minutě si sudí ověřovali, zda puk nepřešel brankovou čáru za Ivanovem popáté, ale Ovečkin a spol. si museli na další góly ještě počkat. Nečekali dlouho, neboť hned v nástupu do třetí dvacetiminutovky se prosadil skvěle hrající Tichonov. Ke slovu se pak sice dostali dvakrát i Kazaši, když snížili Panšin a Spiridonov, jenže konečné slovo měli v poslední minutě Plotnikov s Burmistrovem.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Rusko – Kazachstán

Rusko - Kazachstán 7:2 (1:0, 3:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 15. Plotnikov (Tichonov, Ovečkin), 23. Jakovlev (Zaripov, Bělov), 24. Zaripov (Tichonov, Plotnikov), 32. Kuljomin, 42. Tichonov (Plotnikov, Ovečkin), 60. Plotnikov (Tichonov, Zaripov), 60. Burmistrov (Kuzněcov, Dadonov) - 50. Panšin (Dallman, Antropov), 54. Spiridonov (Blochin, Ivanov). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rönn - Suominen (oba Fin.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 2:6. Využití: 4:0. Diváci: 12.299.

Rusko: Bobrovskij - Denisov, Čudinov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov - Plotnikov, Tichonov, Ovečkin - Kuljomin, Anisimov, Širokov - Kuzněcov, Burmistrov, Dadonov - Zaripov, Kalinin. Trenér: Oleg Znarok.

Kazachstán: Ivanov - Blochin, Dallman, Kazancev, Semjonov, Litviněnko, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko - Starčenko, Antropov, Rymarev - Romanov, Upper, Puškarev - Poliščuk, Žajlajov, Krasnoslobodcev - Gavrilin, Spiridonov, Panšin. Trenér: Ari-Pekka Selin.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články