Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rusové si připsali šestou výhru, tentokráte proti Německu 3:0

Minsk - Ani v šestém duelu na letošním mistrovství nepoznali ruští hokejisté hořkost porážky, třebaže proti Němcům si museli na své tři gólové trefy počkat až do poslední třetiny, kdy se ujaly střely Šipačova, Širokova a Tichonova. Výhra sborné, v jejichž řadách nedohrál utkání hvězdný Alexandr Ovečkin, potvrdila její dominantní pozici ve skupině, ze které půjde do vyřazovacích bojů z prvního místa. Teoretické šance Němců na čtvrtfinále vzali po této prohře definitivně za své.

Utkání Rusko - Německo
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

Úvodní třetina byla až překvapivě vyrovnaná. Němci drželi s favoritem krok i co do počtu střeleckých pokusů mezi tyče a dokonce si vynutili jako první přesilovku, ale Oppenheimer v ní neuspěl. V deváté minutě se do koncovky tlačil Tichonov a jeho bekhend zastavila až tyč za zády gólmana Grubauera, jenž dostal v německém brankovišti podruhé na turnaji důvěru.

Krátce poté, co se první dějství přehouplo do druhé poloviny, měla sborná k dispozici plné dvě minuty výhodu dvojnásobné početní výhody, nedokázala si však vytvořit žádnou výraznější šanci.

Prostřední dvacetiminutovka byla na zajímavé momenty výrazně bohatší. Nejprve se pokusil pohnout stavem Kuljomin, ale Grubauer byl proti. Na druhé straně předvedl pěknou akci šikovný Barta, ani Vasilevskij se nenechal zahanbit. Poté minul z dobré pozice Kuzněcov. Ve 30. minutě nedokázal Grubauera překonat Šipačov. Na závěr druhé části tvrdě vypálil Anisimov, ale bezbrankový stav se nezměnil ani do druhé přestávky.

Po pokusu Tichonova museli v končící 44. minutě Němci do čtyř, když se proti pravidlům provinil Kink, na trestné lavici si ale dlouho nepobyl. Z ruské přesilovky uběhlo pouhých šest vteřin a favorit se konečně dočkal, když pohodlně do prázdné branky otevřel skóre Šipačov.

Ze hry byl pak po střetu s protihráčem nucen odstoupit Ovečkin. Jen pár vteřin po opětovném zahájení hry zvýšil pěknou trefou na 2:0 Širokov. V začínající 58. minutě byl vyloučen Denisov, Německo hned sáhlo k power play, jenže bez úspěchu. Navíc dvě sekundy po jeho návratu na led trefil opuštěnou branku Tichonov.

Rusko - Německo 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 44. Šipačov (Jakovlev, Plotnikov), 51. Širokov (Zaripov, Anisimov), 60. Tichonov (Anisimov). Rozhodčí: Dremelj (Slovin.), Šindler - Lederer (oba ČR), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 14.021.
 
Rusko: Vasilevskij - Denisov, Čudinov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov - Plotnikov, Tichonov, Ovečkin - Kuljomin, Anisimov, Širokov - Zaripov, Šipačov, Kalinin - Kuzněcov, Burmistrov, Dadonov. Trenér: Oleg Znarok.
 
Německo: Grubauer - Reul, Braun, Kohl, Hördler, Krueger, Akdag, Müller - Mauer, Barta, Ehliz - Oppenheimer, Hospelt, Noebels - Draisaitl, Kink, Seidenberg - Rieder, Pietta, Weiss - Plachta. Trenér: Pat Cortina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články